Karadelik ve Kıyamet Teorileri

Evet sende haklısın. Mesela ben lise öğrencisiyim kadın din kültürü hocamız var çok şanşlıyım. Kadın yetişkin içerik videolara verilen genel isimden çekinmeden cümlelerde kullanabiliyor. Gay insanları din açısından bahsedebiliyor. Bakirelik ile ilgilide konuşabiliyor. Böyle birini bulursan istediğin gibi sor derim.

Algı meselesi bu bence. Yani sen okursun karadeliğe yorarsın ben okurum başka şeylere yorarım. İlla bu bir dayanak diyemeyiz bence. @Rosseckx 'in de dediği gibi Yellowstone patlamadığı sürece dünyaya kolay kolay bir şey olmaz

Derin anlamcilik düşük bilgi ile ilişkilidir. Burada parantez içine aldığın tabirlerin hiçbir gerçekliği yok. Kafaniza göre yorumlamazsiniz. Ne yaziyorsa o dur. Niye Allah yazsaydi bilmiyor muydu bu tabirleri sizce?

Kiyamet, Cennet, Cehennem tabirleri semavi dinler ile ortaya çıkmadi.

Tarik 86 ayetinde karanlığı delen yıldızdır diyor bunun karadelik ile ne alakasi var ya? Gerçekten insan sizlere inanamiyor, ayni Caner Taslaman kafasi o da uyanik aklinca evrimi çürütemeyecegini anlayinca çıkıyordu diyordu kitaptaki evreler halinde yaratıldık söylemi evrimi işaret ediyor bu mantik ayni mantik. Numeroloji de buna benzer anlayıştır, derin anlamciliktir.

Onlarca ayetinde geçiyor diyor biz herkesin anlayabilmesi için Kuran'i anlaşılabilir kıldık, dilini sade yaptik.

Karadelik fotoğrafı çekildiği diye hiç boş durmamışsınız tebrik ediyorum hemen bir kılıf bulmuşsunuz.

Acaba bugünlerde karadelik mevzusu olmasaydi böyle bir konu açar miydiniz siz de biliyorsunuz açmazdınız.

Kuran bir bilim kitabi degil.

Modern bilimsel ilerlemelerle, 1400 sene once yazilmis ve degistirilmedigi iddia edilen bir metin arasinda somut korelasyon kuramazsiniz.

Bilime merakım var. Araştırmalarımda hiç bir zaman Kuranı Kerimi referans olarak almadım. Evren Büyük Patlama sonucu oluşmuştur. Bilim adamlarının evrenin yok oluş(Kurandaki Kıyamet) teorilerinden biri Büyük Çöküştür. Evren ışık hızına yakın bir hızda genişlemektedir. Ama yavaşlayan bir hızda. Örnek vermek gerekirse ışık hızı saniyede 300.000 Km dir. İlk genişlemesi 300.000 Km olduğunda ikinci genişleme 299.999 üçüncü genişleme 299.998 vs. olacaktır. Bunun nedeni Entropi (Zamanın ileriye doğru akmasının sebebi de budur). Entropi karmaşık bir konu ama temel olarak düzensizlik diyebiliriz. Termodinamiğin 2. yasasıdır. Yani aslında evrende Entropi söz konusudur. Evrenin genişlemesi durduğunda (Entropi sıfır noktasına ulaştığında) evrenimiz Büyük Çöküş ile son bulacaktır. Yani Entropi arttıkça faydalı enerji miktari azalır. Bu da evrenimizin yaşamını sürdürmesi için gerekli olan enerjinin sağlanamaması demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…