Selamlar. Öncelikle bu bir dertleşme konusudur. Şu an ikamet ettiğim yer Karaman ve ben buradan çok sıkılıyorum. Çünkü ben burada 15 senedir yaşıyorum. Burada çok anılarım var. Hatta samimi olduğum kişi sayısı en az 15. Ama burası artık çok sıkıcı gelmeye başladı. Babamın çalştığı yer belediye. Memur seviyesinde bile değil. Atama alamıyor bu yüzden. Buradan çok sıkılmaya başladım. Ne yapmalıyım? 15 yaşındayım.
Hocam YKS'yi bekleyin şehir dışına üniversiteye gidersiniz. En iyisi bu gibi. Olmadı eğer şehir dışında akrabanız varsa onun yanına gidebilirsiniz. Bu arada neden sıkıcı geliyor?
15 yaşında ailene isyan çıkarmak dışında ne yapmayı düşünüyorsun anlamıyorum. Zaten hayata 7-8 yaşlarında başlıyorsun gibi bir şey olurken 15 senedir yaşıyorun demen ironik. Sabırlı ol, üniversiteni oku veya büyüdüğünde başka bir yere taşın orada çalış.
Istanbul'da dogup buyudum Ortaokul sona kadar Istanbul'da okudum, cocuklugum Istanbul'da gecti. Sonra ani bir kararla abim Babannemin memleketi olan Tokat'a gitti diye ben de gitmistim Orta son + 3 yil boyunca liseyi yani 4 yil boyunca Tokat'ta okudum hatta Merkez degil, bir ilce o derece.
Neyse gel zaman git zaman canim inanilmaz sikiliyor dogup buyudugum yeri ozluyorum her gunum kotu geciyordu, bir sekilde tekrardan Istanbul'a dondum ve Liseyi bitirdim. Ilk geldigimde can sikintim bitmisti gezip eglenmistim sonra baktim aslinda cok aman aman bir sorun olmadigini, Tokat'ta da kalsam problem olmayacagini gordum. Tasrada yasamanin sana artilarini ve eksilerini yazmak istiyorum.
Artilar;
Karmasa yok (ben karmasa seviyorum orasi ayri),
Ulasim inanilmaz kolay,
Inanmazsin belki ama dersler cok cok cok kolay tasrada. Istanbul'a geldim oradaki puanimla direkt okul birincisi oldum, Istanbul'da sinavlar cok zordu, orada hocalar size torpilli torpilli notlar veriyor ve bazi hocalar da sinav cevaplarini veriyorlar, Istanbul'da bu yok.
3. maddede yazdigim sebepten oturu egitim icin inanilmaz iyi, Lise'desin bitene kadar kal bence, Universite zamanin gelince Ankara, Izmir yazarsin.
Eksiler;
Her sey ayni oldugu icin canin sikiliyor, mutsuzlasiyorsun.
Bir seylere ulasilabilirlik dusuk (ama bu yasta onemi yok pek),
Tasrada oldugun icin her ne kadar kabul edilmese bile sinifindakilerin Barbar olma ihtimali cok yuksek (bunun cozumu de duzgun arkadasliklar edinmek).
Kisacasi; senin duygularini aynen yasadigim icin anlayabiliyorum lakin biraz sabretmen, liseyi bitirinceye kadar bunlari dusunmemen lazim.
Hocam YKS'yi bekleyin şehir dışına üniversiteye gidersiniz. En iyisi bu gibi. Olmadı eğer şehir dışında akrabanız varsa onun yanına gidebilirsiniz. Bu arada neden sıkıcı geliyor?
Konuda da dediğim gibi, 15 yıldır Karaman'da yaşıyorum. Ve gerçekten sıkılmaya başladım. 15 yıl hapiste yattığını düşünsene. Çok sıkıcı olmaz mı? Olmadı insan bir şehir falan değiştirir. Farklılık istiyorum.
Konuda da dediğim gibi, 15 yıldır Karaman'da yaşıyorum. Ve gerçekten sıkılmaya başladım. 15 yıl hapiste yattığını düşünsene. Çok sıkıcı olmaz mı? Olmadı insan bir şehir falan değiştirir. Farklılık istiyorum.
Hocam ben 7 yıl kadar İstanbul'da yaşadım, orada bir sürü arkadaşlık kurdum. Sonra şehir dışına taşındık ama sonuç ne? Arkadaşım yok, alıştığım yerler yok. Aşırı özlüyorum eski evi ben. Bunu söyleyeyim sizin çok arkadaşınız var zaten. Bence dediğim gibi YKS'yi bekleyin. Tadını çıkarın oranın. Diyeceğim bu. Bir de ben bu özlemi orada 7 yıl, çok çok 8 yıl yaşamış olsam bile çekiyorum.
Ben de aynen boyle dusunuyordum su an ise bunu dusunen 15 yasindaki halime bakip guluyorum sahsen. 3 sene gecsin forumdaki bu konuna baktiginda gulumseyecegine eminim, 3 sene sonra bakarsan yazarsin bana.
Donanimhaber'de de "Istanbu'u Ozluyorum" gibi bir konu acmistim sanirim, simdi bulamadim. Orada kendimi bayagi dokmustum, sonuc: bos. Eger buyuksehirlerde yaninda kalabilecegin akraban varsa gidersin yoksa kalip lisenin bitmesini beklersin (Ayrica standart akrabalarin varsa onlarla ailenin yaninda oldugun kadar rahat edemezsin, yuk olursun onlara bu da ek bilgi).
Hocam yukarıda da @Benjamin the Ferel arkadaşın dediği gibi, hayata zaten 7-8 yaşında başlıyorsun. Ondan öncesini hatırlamıyorsun bile. 7-8 sene aynı şehirde yaşamak uzun bir süre değil bence. Zaten henüz hayatının en kolay ve güzel zamanlarını yaşıyorsun. Fazla abarttığınızı düşünüyorum.
Ha, elbette farklı şehire taşınmak isteyebilirsiniz. Fakat bir anda taşınmak için maddi imkan lazım. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız için henüz yaşınız küçük. O yüzden şu anda en kısa ve güvenli yol YKS sınavından iyi bir puan alıp başka şehirde üniversite okumanız. Üniversite sonrası da işe girip orada hayatınıza devam edersiniz.
15 yaşında bir derdin olmadığından bu sana dert gibi gelebilir ama dert edilecek bir şey de değil. Çok değil, birkaç sene sonra İstanbul'daki hayat pahalılığını fark edince koşa koşa dönmek istersin Karaman'a. O yüzden boş ver, keyfine bak.