Avrupa'da çok güzel çözümler var böyle kendi karavanını yapmak için aslında ama sırf bunun için de gidilmez tabii. Ne tarz bir karavan var hayalinde? Böyle mpv (espace) veya lav (doblo, kangoo) tarzı bir araçla minik bir karavan mı yoksa lcv (trafic, transporter) gibi araçlarla büyük bir karavan mı? Hatta dolmuşların kullandığı büyük lcvler var bir de Master, sprinter gibi. Önce buna karar vermelisin bence.
Gerçekten bunun içinde bir maceraya atılacaksan küçük karavanlar çok can sıkıcı olabilir, sonuçta duş alması var, içinde vakit geçirmek isteyebilirsin, birisini davet edebilirsin beraber oturmanız gerekir. Tabi senin hayat tarzına da bağlı ben sadece beni götürsün bir de içinde uyuyayım dersen eski bir tane espace alırsın 50 bin liraya eşyalarını minimal düzeyde tutarsın. Ama bence bu maceranın en büyük eğlencelerinden birisi de bu karavanı tasarlamak ve inşa etmek o yüzden ne kadar alanın olursa o kadar eğlenceli olur, ve gezmesi de çok daha çekilir olur. Sadece benim düşüncem, hiç böyle bir girişimim olmadı şimdiye kadar