Kardeşe ders çalışmayı sevdirmek

Hep uzun vadeli hedefler vermişsiniz ama çocuklar uzun vadeli hedeflerden bir b*k anlamaz. Kardeşine ne kadar ders çalışabileceğini sor. 30 dakika der ise sen 15 dakika de, 15 dakika derse 7.5 dakika de. 7.5 dakika çalışacak olsa bile önüne ödül koy ve ödülü çalışmadan önce söyle. Ödülün ne olacağını siz abisi olarak daha iyi bilirsiniz fakat 2 TL 5 TL gibi şeyler koyabilirsiniz. Birkaç hafta bu şekilde geçsin, kendisi bu duruma alışacak. Zamanı gelince sor, "süreyi arttırmak istemez misin?" diye. İngilizce için de benzer bir yöntemi kullanabilirsiniz ama süre bazlı değil de günde 1 kelime öğren 2 kelime öğren gibi olursa daha iyi olur. Sakın ola çocuğun istemediği fazlalıkta dayatmaya çalışmayın, pişman olursunuz.

Aynısı bende de vardı ama babamın zoruyla çalışırdım. Hep yüksek notlar alıp ne gerek var çalılmaya derdim babam şağlağı atar enseme başlardım tekrar çalışmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…