Kardeşim LGS stresi yaşıyor

551848

Hectopat
Merhaba kardeşim 14 gün sonra LGS'ye girecek ve çok tedirgin denemeleri çok iyi 480-495 yapıyor ama sene başından beri hiç çalışmadı. Sürekli bilgisayarda şu an da pişmanlık duyuyor keşke yapmasaydım diye LGS 2024'ü çözdürdüm 89 1 yaptı ama yine de çok korkuyor. Yatarken ağladığını duyabiliyorum. Ne yapabilirim motivasyonunu arttırmak için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakin olmasını tembihleyin. Sakin olmadığı yerde panik ve kaygıları onu yanlış yapmaya hata yapmaya başlatır. Normal her gün girebileceği rastgele bir quiz'miş gibi girip geçmesi lazım. Panik anında serin kanlı düşünemezse ne okuduğu soruları anlar ne de verdiği cevapları.

LGS den kötü alsa bile gideceği okulların üst seviye olduğunu söyleyin. LGS de bayılmazsa elit okullara gider zaten.

Yürüyüşe falan çıkarın. Temiz hava alsın. Son 1 hafta çalışmasın genel özet yapsın. Kendini rahatlatsın. Diğer türlü sınavda stres yaşarsa 490 olan notu 300'e bile düşer. Stres çok kötü bir şey.

Okuldaki denemelerde 480 yaptığı zaman 20. vs. oluyor bu da onu korkutuyor benden iyileri var kazanamayacağım diyor sürekli.

Okuldaki denemelerde 480 yaptığı zaman 20. vs. oluyor bu da onu korkutuyor benden iyileri var kazanamayacağım diyor sürekli.
Bir şekilde böyle düşünmemesini sağlamanız gerekiyor. Önemli olanın hedeflediği şey için çalışması gerektiğini hatırlatmanız lazım.

Sakin olmasını ve sogukkanlı olmasını saglayın asla olmazsa da canın sağ olsun gibi cümleler kullanmayın istedigi lise yüksek yerlerde sanırım eger gitmek istedigi yer ile aynı sehirdeyseniz onu oralara goturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…