Kardeşime hobi olarak ne yaptırabilirim?

Zerisez

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 10 yaşımda bir kardeşim var. Tablet bağımlısı olduğunu kendi kabul etmese de kardeşim bir tablet bağımlısı(ileri düzeyde değil) okul sonrası 3-4 saat giriyor kendine bıraksak sürekli girer. Ben kardeşimin tabletini direk ellinden çekip almak istemiyorum, sürede koymak istemiyorum bu bağımlılığın farkında olmasını kendi iradesiyle bir şeyler yapmasını istiyorum bu yüzden tablet yerine boş zamanlarında hobi edittirmek istiyorum. Kardeşimin yaşı küçük olmasına rağmen çok güzel resimler çiziyor ve çizmeyize seviyor. Resim çizerek başarılı olan çok az sayıda insan var bu yüzden onu diğer kişilerin önüne geçmesi için farklı bir bakış açısıyla bakıyorum. Aklıma resim çizerek aldığı keyfi kullanarak internette modeller yapması vs geldi. Sizin aklınıza bu tür neler geliyor? Yaşı 10.
Yazı biraz karışık olabilir kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: AGI
Egzersiz yaptırın. Mesela mekik çekin ya da ip atlayın şınav çekin ve bak ben bu kadar yaptım sen hayatta yapamazsın deyin. Ama sizin de yapmanız lazım. Sırf gösterirken değil.

Küçük yaştaki çocukları 1 kere tablet telefona alıştırdıktan sonra o bağımlılığı kırmak çok zor oluyor. İleride belki bir ihtimal çocuğum olursa böyle bir hata yapmayı düşünmüyorum.

Beraber kitap okuyabilirsiniz veya çeşitli kurslara yazdırabilirsin ama onunla beraber yapacağın etkinlikler onun daha çok ilgisini çeker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…