Kardeşimin bilgisayarımda %50 hak istemekte haklı mı?

Mesela ara ara crab Game ya da CraftRisedir falan takılıyoruz tabii ki de ne kadar sinir olsam da kardeşim o benim birlikte oyunlar da oynuyoruz mesela PC dışında evde UNO var oynarız monopoly olur oynarız aile içi de oynuyoruz bazen annem de katılıyor bize.
Yani kardeşime nefret duyuyormuş gibi bir mesaj vermek istemedim eğer öyle anlaşıldıysam.
Ama gene de bazı huylarına sinir olduğum zamanlar da vardır yani.

Hocam oynadığı oyun Roblox zaten pek sistem gerektirmiyor laptopa RAM falan da alınacakmış. Roblox'dan başka bir şey oynamak isterse de 2-3 saat verirsiniz hevesini alır.

Ben kardeşime eski laptopumu verip 27kya PC topladım arada yalvarıyor o zamanları veriyorum.

Dostum ona da oynat ama günde 15 20 dk. Benim eskiden pcm yoktu okuldan eve gelince abim gelene kadar yaklasık 15 20 dk oynayabiliyordum o şekilde bir sürü oyun bitirdim.

Kardeş peder beyin vermiş olduğu paradan dolayı hak iddia edebilir ama bu hak %25 olmalı. Zira paranın yarısını zaten sen veriyorsun, peder bey parası %50, onu da ikiye bölersek kardeşine peder beyden %25 hak düşer. Senin hak %75.
Onu da 24 saat ile oranlarsak 6 saat onun. Ama şöyle yapmak daha mantıklı. Ortalama uykuda geçen süre 8 saat olsa 24'den 8 çıkarsak geriye 16 saat kalır. 16/4=4. Bu durumda Uyanık kaldığınız 16 saatin 4 saati kardeşinin 12 saati senin hakkın.
Sorunu bu şekilde halledin ve itiraz etmeyin.
Bu verilen karara itiraz etmek isteyen İstinaf Mahkemesi başkanı peder beye baş vurabilir.

Hocam kardeşiniz daha çok küçük bence de günde en fazla 2 saat oynatın

Küçük deyip geçme 2 saat internet kafeye gidiyor 2 saatinin 45 dk sını GTA 5 de topuklu ayakkıba geçiriyor.

Son düzenleme:
Benim abim de bilgisayar aldı, üç ay sonra ben daha iyisini aldım o yüzden böyle bir sıkıntı yaşamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…