Kardeşin sürekli bilgisayar istemesi

scaex06

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba hocam. Benim 1 tane kız kardeşim var. Geçen sene bilgisayarımı bu kadar istemezken bu sene epey bilgisayarımı istiyor. Ayrıca kardeşim 8 yaşında. Normalde ben çok verme taraftarında değilim ama kardeşim ağlıyor ve babama şikayet ediyor, babamda hemen bilgisayarımı alıp kardeşime veriyor. Neymiş abime telefon almışlar bilgisayar almışlar.

Babama bir türlü anlatamıyorum. Sanırım illa bilgisayarı vermemek için bilgisayarı ya bozması ya da kırması gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor. Bilgisayara kendimin yönetebileceği bir virüs falan indirsem diye düşünüyorum. Yoksa bilgisayar kardeşimin elinden düşmüyor. Ne gibi çözüm önerileri sunarsınız bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında olay kız kardeşinin bilgisayar kullanması değil, bilgisayarı kullanarak ileride teknoloji bağımlılığı, göz bozukluğu ve boşa giden zamanlara zemin hazırlaması. Şuan herkes teknoloji kullanıyor herkes her şeye erişebiliyor. Kız kardeşin daha 8 yaşında fakat her şeye ulaşabilir. Telefon alınması bile saçma. Benim çocuğum olsa kesinlikle ileride yaşlarda telefon aldırırdım gözetim altında. Çünkü ne kadar iyi yetiştirilirse bir çocuk gelecekte o kadar başarılı olur. Lafım meclis dışı sakın yanlış anlamayın. Babanıza bu durumu açıklayabilirsiniz.

Boşuna uğraşma, yapacağın şeyler işe yaramayacak. Belli başlı dönemler olur çocukların acayip bagimli olduğu, çözemezsin. Eğer dersen ben bilgisayar oynamak istiyorum kardeşim bırakmıyor, yükle telefonuna bir tane kardeşinin seveceği oyun senin telefonundan oynasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…