Kardeşlerimi sigara içerken yakaladım, ne yapmalıyım?

Başka bir sorun nereden özeniyorlar? nasıl bir çevreye sahipler. Onları içmeye iten şey nedir ve kimlerdir? Olayın altındaki sebepleri de öğrenip ona göre davranmak lazım.

Yaşadığım çağa baktığımda gençlerin hatta çocuk yaşındakilerin bile halen bu kadar kolay şekilde ulaşabiliyor ve içmeye başlıyor olmaları gerçekten üzüntü verici. Yıllar geçse de değişen hiç mi bir şey olmayacak? Ama bu derece kalıplaşmış bağımlılıkların toplumda azaltılması demek ki o kadar kolay olmuyor.

Az önce babama söyledim hocam. O çocukları niye dövmedin diye azarladı. Neyse sorun onların sorunu çözüm olarak işaretliyim artık. Çözüm nasıl işaretleniyordu bende çıkmıyor.
İyi yaptın. Abi olarak görevin onları korumak. Ama 18 yaşına kadar sorumluluk anne babana ait. Bilmelerinde fayda var. Sağlıkları ve gelecekleri için.

9. sınıfta ne sigarası hocam gidip velilerine söyle bir de sigara içtiğine mi üzüldünüz yoksa sigaranın kaynak parasına mı gittiğine üzüldünüz çözemedim, komik bir durum cidden.

sırf bu yüzden zaten borçlar için de olan ev ekonomimizi etkileyebilir ve benim kaynak paramı yiyebilirler.
Hocam buna çok güldüm :D:D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı