Kargo Tier List

Bizim burdaki Aras baya iyi. Her zaman 1 ya da 2 günde kargom gelir (pazara denk gelmediyse). Özellikle Aras'ın takip sistemi iyi. Kaç durak kaldığını belirttiği için ne zaman geleceğini anlamak kolay oluyor. Ayrıca laptop aldığım zaman kargocu abi açıp kontrol etmeme falan izin vermişti, sıkıntıda çıkarmadı o yüzden pahalı kargoları mümkünse Aras ile getirtmeye çalışıyorum. Tabi önemli olan firmadan ziyade personel bence.

@cumali_032 hocam akşam 5e kadar evde olmuyorum ve genelde ben evde yokken geliyorlar. Bana sormadan aramadan kapıma kargoyu bırakıp gidiyorlar. Daha geçen gün amazondan algidim klavyenin dış kutusu boydan boya yırtılıp ikiye katlanmış şekilde geldi. O kargoyu utanmadan o şekilde kapıma bırakmışlar. Neyse ki klavye sağlamdı.

Hocam o Aras Kargo'nun takip sistemi iyi fakat ilerlemiyor. Bir ara takip linkine tıkladığımda 60 durak kaldı yazıyordu. 4 saat bekledim hala 60 durak kaldı yazıyordu. Sonradan adam kapıma geldi, o sistem ilerlemedi.

Aras Kargo'dan mı bahsediyorsunuz hocam?

• "Kolay Gelsin" firması benim gözümde GOAT'tur. Gerek teslimat konusunda, gerek hizmetleri ve teslimat bilgilendirmesi konusunda hepsinden kat be kat iyi olduğunu gayet de biliyoruz.
  • Ancak Aras Kargo A Tier'de olabilirdi, son zamanlarda iyiye yönelik gelişme var. En azından bulunduğum bölgede epey bir geliştirdiler kendilerini.
  • Yurtiçi Kargo ise halen sırasını koruyor. Benim için kâfi.
  • HepsiJet neyse ki Trendyol Express, B Tier'de olmalıydı.
  • Sürat Kargo ila PTT aynı grupta olmak üzere D tier'de olmalıydı. Teslimat konusunda gerçekten rezalet. Tam gün içerisinde teslim yapacakken ertesi gün teslimat yapıyorlar. Yoğun olsa bile anlarım ama 3 değil 5 değil, defalarca kez aynı durum yaşanıyor.
  • UPS konusunda yorum yapamayacağım, çok uzun zamandır bu firmadan kargo almadım.
  • AGT Kurye zaten kuryenin k'si bile değil. Bi' ara Amazon üzerinden sipariş verdiydim. Siparişin tam 1 gün sonrasında bana herhangi bir bilgilendirme yapılmamış olup, tesadüfen kendi sitesi üzerinden kargo numarasını sorguladığımda; "Geldik ulaşamadık." notunu iletip, ilgili adresine geldiğine dair sözde kanıt olarak ciddi ciddi kaldırım kenarının fotoğrafını çekip koymuşlar. Gerçekten abartmıyorum. O illetten sonra Amazon'a şikayet ettiydim ve o günden sonra AGT Kurye'den herhangi bir kargo almadım.

Sendeo eksik kalmış. Şahsen bir sıkıntı yaşamadım A tierden başlayabilir. Bu arada Trendyol Express cidden çok kötü, eskiden iyiydi gittikçe batıyor. Ama bir de Yurtiçi neden orada pek anlayamadım, abartmaya gerek yok bence.

UPS Kargo'yu nasıl C ye koydunuz anlamadım.
Bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. UPS bana kalırsa C değil E tier bir firma. Benim yaşadığım şehirde il merkezinde şubeleri yokmuş, ilçede varmış falanmış filanmış 3 hafta kargomu getirmediler. En son kriz geçirdim gittim kendim ilçedeki şubelerinden aldım geldim kargoyu. Yurt içi ve PTT beni genelde memnun ediyor Afyon'da.

Bana genelde mesaj geldiğinde en fazla 10 küsür durak yazıyor ve belirli aralıklarla düşüyor. 1'e indiği zamanda 20dk içinde kargo geliyor. Aras kargo geleceğinde 1 durak yazılı kala dışarı çıkıyorum hem adamın işi kolaylaşıyor hem de ekmek almaya gidiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…