Kargocuların işi zor mu?

BLACKBOOST

Centipat
Gerçekten kargoculara acidigim kadar kimseye acimiyorum. Acaba ben yanlış dusunuyorum ulkemizde ucakla kargo dagitilmiyor cok zor adamlar hep tirla gelip gidiyor mesela birisi İstanbul'dan karsa bir sipariş verdi adam ta oradan oraya mi gidip geliyor anlamıyorum. Cok zor degil mi bazilari da o kadar umursamaz ki bir tane adam 1 tane kursun kalem aliyorum internetten kirtasiyeler alsin sen git oradan al yani ben anlamıyorum. Kargocular boyle zorlaniyorlardir veya onlar baska bir seyle mi dagitiyorlar? Bir beni aydinlatin ya bu yuzden hiç internetten alasim gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir işin kolayı zoru yok, herkes bir meslek seçiyor ya da seçmek zorunda kalıyor çare yok ve işini yapıyor. O adamın işi gerekirse 1 kalemi 20. kata merdivenle çıkarmak. Herkes ekmeğinin derdinde.

Acımak çok yanlış bir kelime bu arada öyle demek istemediğini niyetinden anlıyorum ancak kargocu bir arkadaşımız görürse kalbi kırılabilir.

Gayet normal bir meslek. Türkiye'de yaşıyoruz dostum ezilmeyen bir meslek grubu kaldı mı ?

Kuryeler şehir içi çalışıyor. Şehir dışı transferi için Lojistik devreye girer. Bir kurşun kalem için kimse yola çıkmaz. Atıyorum A şehrinden F şehrine mal taşıyacak, kamyonu yükle dolduruyor öyle gidiyor.

Tabiki böyle bir sistem yok. Kargo lojistik ağları genellikle belirli illerde büyük depolar barındırıyor. Her bölge için büyük depolar değişkenlik gösteriyor. Mesela Afyon bunun için çok iyi bir örnek. Batı kısmı için örnek olarak İstanbul-Konya örneği üzerinden konuşalım. Kargo ilk olarak toplu bir şekilde tırlarla Afyon aktarmaya gelir. Daha sonra günlük olarak illere daha küçük boyutlu operasyonlarla illere dağıtım sağlanır. İl içinde de minik panelvanlar aracılığılı ile satış gerçekleşir.

Kargoculuk tabiki zor bir meslek. Çalışma şartları ağır, lakin alışveriş yapmamıza engel değil. Hizmetin parasını ödüyorsunuz sonuçta.

Kargocular genelde sevecen kişilerdir onları sevin

Bir kişi alıp götürmüyor. Lojistiği var işin.
Birileri sürekli İstanbul-Ankara yapıyor. Tonla şehir arası git gel yapan var. Şehirdeki ana yerlerden ilçe/mahalle gruplarına dağılıyor. Oradan mahallelere dağılıyor. Oradan dağıtıma çıktığını söyleyip eve gelmeyen elemana geliyor. O da eve gelmediği için yorulmuyor. Ona üzülmenize gerek yok.
Giderken de ters sırayla.

Bence en zor kısım sondaki elemanda. O da işini yapmadığı için kimsenin işi zor değil.
Birileri yerlerine göre ayırıyor, birileri yüklüyor, birileri de sürüyor.

Ama sırf kalem için oradan oraya kalkıp gitmiyor. Yakıt açısından mantıksız olurdu.
Siz Kars'ta İstanbul'daki bir firmadan ürün söyleyince firma kargonuzu Kars'a gidecek şekilde anlaştığı veya tek seferlik çalıştığı kargo şirketine veriyor. Şirket de sizin kargoyu Kars'a zaten gidecek olan araca atıyor. Böylece 81 il 81 ille etkileşim hâlinde oluyor.

Ama sallıyorum İstanbul'dan Ankara'ya gidecek kargo araçları hızlıca dolduğundan günde 5 araç gidiyordur. Fakat İstanbul'dan Kars'a gidecek kargo araçları yavaş dolduğundan 2 günde 1 araç gidiyordur.
Ayrıca bazen tek istikametli olmuyor araçlar. Kars'a kadar gidecekse arada Samsun'a, Erzurum'a falan uğruyor mesela.

Adamlar işini yapıyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…