Kargom yanlış adrese teslim edildi

BSimsek

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, 15.05.2020 tarihinde İncehesap sitesinden bir ekran kartı satın aldım. Siparişim 22.05.2020 tarihinde Aras kurye ile kargoya verildi ve ertesi gün telefonuma Aras kuryeden mesaj geldi. Mesajda ürünümün kargoya verildiğini, kargo takip numarası ve kargomu takip edeceğim link yazıyordu. Ben ara ara kontrol ediyordum. Aradan 6 gün geçti ama kargodan ses seda yok. Kargoda sadece yolda yazıyor başka hiçbir bilgi yok. Uzun süredir gelişme olmadığı için kargoyu aramak istedim ve zor da olsa müşteri hizmetlerine bağlandım. Müşteri hizmetleri bana kargonun Aras Kargo'ya yönlendirildiğini, Aras Kargo'nun sitesinden takip edebileceğim takip numarası verdi ve konuşmamızı burada sonlandırdık. Konuşma sonrası ben hemen Aras Kargo'nun sitesinden takip numaramı girdim ve ne göreyim 27.05.2020 tarihinde kargom Mersin Silifke'de bir adrese Mehmet Şenol isminde bir kişiye teslim edilmiş. Hemen Aras Kargo ile iletişime geçmeye çalıştım ama imkansız. Hiçbir şekilde telefonla ulaşamıyorum, hiçbir bilgi alamıyorum. Şikayetvar sitesine yazdım geri dönüş yok, ortada kaldım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Ürünün e faturası bende mevcut. Yapılan telefon görüşmelerinin kayıtları mevcut. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müşteri hizmetlerine tekrar bağlanıp durumu izah edin. Siz belki sadece bir adres olabilirsiniz kargo firmasının gözünde ama, İncehesap onlar için anlaşmalı firma. Bu bağlamda onların işini daha dikkatli ve özenli yapmaları gerekiyor. Zaten burada daha çok İncehesap mağdur. Bu yaşanılan sıkıntıdan ötürü size sistemi tekrar göndermeleri ve mali olarak zarara girebilirler. Bütün bunlar yaşanmadan, kuryenin kargo teslim tutanağında var ise alıcının adres, isim, T.C. ve imza bilgileriyle aynı adresten sizin ürününüzü aldırılabilir. Bu ürün muhtemelen size öylece gelmez ve İncehesap size sıfır gönderir. Kim bilir belki de o alan kişi kullanmamıştır. Yani çözümler var ama muhattabınız İncehesap. Ticaret, İncehesap ile gerçekleşti ve siz hizmeti alamadınız.

6102 sayılı TTK'nin 880. madde hükmü uyarınca, ziyadan doğan tazminat; ancak, taşıma senedine geçirilen değere, taşıma senedinde değer gösterilmemiş ve fakat taşıyıcıya bildirilip onun tarafından kabul edilmiş bir değer mevcut ise ona, böyle bir değer bulunmadığı takdirde aynı cins ve vasıftaki eşyanın gönderilene teslim edileceği yerdeki değerine göre tayin olunur. Dava açabilirsiniz.

E-devletten tüketici hakem heyetlerine başvuru işlemine başvurun ve İncehesap ile iletişime geçin benim de başıma geldi fakat korkacak bir durum değil yeni ürün göndereceklerdir.

Merhaba hocam. Aynı olay benimde başıma gelmişti. Aras kargonun sitesinden baktığımda ürünün başkasına teslim edildiğini gördüm. Haliyle çılgına döndüm ama saat 18.00 geçtiği için müşteri hizmetlerine ulaşamadım. Ertesi gün sabah o sinirle şubesine gittim. Ürünümün şubede olduğunu ve o gün teslim edemedikleri için sisteme o şekilde girdiklerini belirttiler ve özür dilediler.

Kargo tarafına hiçbir şekilde ulaşamıyorum. İncehesap konuşmalarımızda ise kendilerinin kargo şirketine yazdıklarını söylüyorlar herhangi bir gelişme olmuyor

Kargo tarafına hiçbir şekilde ulaşamıyorum. İncehesap konuşmalarımızda ise kendilerinin kargo şirketine yazdıklarını söylüyorlar herhangi bir gelişme olmuyor
Beklemeniz gerekiyor olabilir. Siz doğrudan ARAS kargoya mail atarak da çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca Bölge müdürlüklerini aramanız daha iyi olabilir. Dediğim gibi size yardımcı olabilecek daha çok burada İncehesap.

Dediğim gibi dava açın eğer Amerika'da yaşıyor olsaydınız eyalete göre hapis cezasına kadar yolu vardı. Ülkemizde tazminat davası açabilirsiniz.

Ürünün teslim edildiği tarih 27.05.2020 Saat 15.20 üzerinden 4 gün geçti hiçbir gelişme yok sistemde bir değişme yok . Bana dönüş yapan birisi yok. Adanada yaşadığım için şubeye gidemiyorum iletişim hiçbir şekilde kuramıyoruz.
Dediğim gibi dava açın eğer Amerika'da yaşıyor olsaydınız eyalete göre hapis cezasına kadar yolu vardı. Ülkemizde tazminat davası açabilirsiniz.
Davayı İncehesaptan tarafına mı kargo tarafına mı açmamız gerekiyor çünkü benim gözümde tek çözüm yolu dava olarak görünüyor.

Aynı olay benimde başıma geldi ama ben senin kadar beklemedim takip kodunu yazdığımda ürünün başka bir şehirde birisine teslim edildi yazıyordu bende müşteri hizmetlerini arayıp bildirdim sorunu çözüp geri bana döneceklerini söylediler daha sonra onlar geri dönmeden birkaç saat sonra kargom kapıma gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…