SadeceBirİnsanAHuman Gigapat Forumun Hafızası Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2014 Mesajlar 5.701 Makaleler 12 Çözümler 44 3 Temmuz 2021 #1 Böyle diyen insanlar var. Peki bunun kökeni ne? Bereket duası mı yoksa gerçekten böyle mi? Bir kere şöyle bir durum var. Karınca, bereketli olan yere gelir. Bereket olmayan yerde karıncanın ne işi olur?
Böyle diyen insanlar var. Peki bunun kökeni ne? Bereket duası mı yoksa gerçekten böyle mi? Bir kere şöyle bir durum var. Karınca, bereketli olan yere gelir. Bereket olmayan yerde karıncanın ne işi olur?
3 334155 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 23 Şubat 2020 Mesajlar 4.805 Makaleler 2 Çözümler 16 Yer Sakarya 3 Temmuz 2021 #2 O "yağmur berekettir" değil miydi ya?
3 377660 Kilopat Katılım 19 Ekim 2020 Mesajlar 9.935 Makaleler 9 Çözümler 59 3 Temmuz 2021 #3 "Karınca Duası" diyorlar sanırım.
SadeceBirİnsanAHuman Gigapat Forumun Hafızası Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2014 Mesajlar 5.701 Makaleler 12 Çözümler 44 3 Temmuz 2021 #4 334155 dedi: O "yağmur berekettir" değil miydi ya? Genişletmek için tıkla... Öyle miydi? Karıştırmışım.
334155 dedi: O "yağmur berekettir" değil miydi ya? Genişletmek için tıkla... Öyle miydi? Karıştırmışım.
gümüşhaneli Decapat Katılım 15 Mart 2021 Mesajlar 959 Çözümler 2 Yer Morioh 3 Temmuz 2021 #5 Şimdi karınca evin neresinde olur? Tatlıların (şeker) olduğu yerde. Bunlara sahipsen berekete sahipsin demektir. Çok güzel salladım demi?
Şimdi karınca evin neresinde olur? Tatlıların (şeker) olduğu yerde. Bunlara sahipsen berekete sahipsin demektir. Çok güzel salladım demi?
DaciX Hectopat Katılım 27 Haziran 2020 Mesajlar 464 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 3 Temmuz 2021 #6 SadeceBirİnsanAHuman dedi: Öyle miydi? Karıştırmışım. Genişletmek için tıkla... Karıştırmamışsın benim de annem ve babaannem hep öyle der.
SadeceBirİnsanAHuman dedi: Öyle miydi? Karıştırmışım. Genişletmek için tıkla... Karıştırmamışsın benim de annem ve babaannem hep öyle der.
Doin Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 30 Mart 2020 Mesajlar 2.004 Makaleler 2 Çözümler 28 3 Temmuz 2021 #7 Karınca duası = bereket duası.
SadeceBirİnsanAHuman Gigapat Forumun Hafızası Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2014 Mesajlar 5.701 Makaleler 12 Çözümler 44 3 Temmuz 2021 #8 gümüşhaneli dedi: Şimdi karınca evin neresinde olur? Tatlıların (şeker) olduğu yerde. Bunlara sahipsen berekete sahipsin demektir. Çok güzel salladım demi? Genişletmek için tıkla... Eğer "Karınca berekettir." sözü var ise karınca gelen yere bereketin gelmesi lazım. Karınca zaten bereketli yere gelir, bereket olmayan yere gelmiyor.
gümüşhaneli dedi: Şimdi karınca evin neresinde olur? Tatlıların (şeker) olduğu yerde. Bunlara sahipsen berekete sahipsin demektir. Çok güzel salladım demi? Genişletmek için tıkla... Eğer "Karınca berekettir." sözü var ise karınca gelen yere bereketin gelmesi lazım. Karınca zaten bereketli yere gelir, bereket olmayan yere gelmiyor.
Semihfuat32 Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 27 Nisan 2020 Mesajlar 2.742 Makaleler 10 Çözümler 2 3 Temmuz 2021 #9 SadeceBirİnsanAHuman dedi: Öyle miydi? Karıştırmışım. Genişletmek için tıkla... Evet dinde karınca bereket anlamı taşıyor(hadisler vb. sözlü kaynaklar). Hatta karınca duası vardır. Evde bereketi sağlamak için asılır. Büyük ihtimalle hadis vb. kaynaktan alınmıştır.
SadeceBirİnsanAHuman dedi: Öyle miydi? Karıştırmışım. Genişletmek için tıkla... Evet dinde karınca bereket anlamı taşıyor(hadisler vb. sözlü kaynaklar). Hatta karınca duası vardır. Evde bereketi sağlamak için asılır. Büyük ihtimalle hadis vb. kaynaktan alınmıştır.
SadeceBirİnsanAHuman Gigapat Forumun Hafızası Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2014 Mesajlar 5.701 Makaleler 12 Çözümler 44 3 Temmuz 2021 #10 Doin dedi: Karınca duası = bereket duası. Genişletmek için tıkla... Evet, bunu zaten söyledim ama aslında bu duanın karıncalarla alakası yok. Bildiğim kadarıyla karıncaların çalışkan olmasından dolayı böyle deniliyor.
Doin dedi: Karınca duası = bereket duası. Genişletmek için tıkla... Evet, bunu zaten söyledim ama aslında bu duanın karıncalarla alakası yok. Bildiğim kadarıyla karıncaların çalışkan olmasından dolayı böyle deniliyor.