"Karınca berekettir." sözü kime ait?

Evet, bunu zaten söyledim ama aslında bu duanın karıncalarla alakası yok. Bildiğim kadarıyla karıncaların çalışkan olmasından dolayı böyle deniliyor.
Söylememişsin, sormuşsun. Müslümanlar mutfaklara genelde bereketli gıdalar için karınca duası yazılı bir tablo asarlar. Karıncalar kendi ağırlıklarının 50 katını taşıyabilirler, evine yemek götürmek için bir sürü yol kat etmesinden dolayı ''bereketli'' deniliyor olabilir.
Çok da anlam aramamak lazım, Arapça karmaşık bir dil.

Ben her gün karıncalarla uğraşıyorum. Atsan da geri geliyor.

Zararı olmayan canlı sürülerinin dışına çıkmazlar ama kurtulmak istiyorsan seyreltilmiş sirke ile yüzeyleri temizlemen gerekiyormuş. Yer evde yaşıyorsan denemeye değer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Karınca kadar lanet bir hayvan daha görmedim. Bıktım bunlarla uğraşmaktan. İnternette görüp, yollarına cacık koydum. Sabaha bir baktık, cacığı yuvalarına götürmüşler. Limon kabuğu koyduk, aynı şekilde götürmüşler. Artık hiçbir şey işlemiyor. En son çare yollarına şekerli su koymaya karar verdim. Suyun içine girip hepsi ölüyor. Suyu yenileyip, tekrar yerine koyuyorum.

Karınca kadar lanet bir hayvan daha görmedim. Bıktım bunlarla uğraşmaktan. İnternette görüp, yollarına cacık koydum. Sabaha bir baktık, cacığı yuvalarına götürmüşler. Limon kabuğu koyduk, aynı şekilde götürmüşler. Artık hiçbir şey işlemiyor. En son çare yollarına şekerli su koymaya karar verdim. Suyun içine girip hepsi ölüyor. Suyu yenileyip, tekrar yerine koyuyorum.
Ben de tuz dökmüştüm. Tuzun üzerinden geçtiler.

@Deagle7, birinci kattayız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı