Karışık bir hayata sahip bir liseli için öneriler

Derdimi bir sen anladın he eyvallah.

Hocam dedigim gibi eger kabullenecekseniz gitmeyin o zaman.
Ha ama eger boyle yasayip, dogdugunuz yer hakkinda yalan söylerseniz olmaz ayrica bu aralar baska suriyeli buyuk insanlar veya kucuk cocuklar bizim ülkemizin insanlarıyla ugrasıp duruyorlar daha gecen engelli birini kanlar icinde dövdüler ve bi cocugun gözünü cikardilar (evet gözü cikti) yani böyle olaylar yasanırken insanların suriyelilere olan nefreti daha da arttı yani sunu diyecegim:

İster suriyeli bir doktor yada avukat yada farkli onemli bir is sahibi olun ister normal sokakta gezen turist bir suriyeli, ama asla size olan dişlamalari bitmeyecek ve dislamak konusundada haklılar

Sen beni anlamadım ben erzincanlıyım ve Konya'da yaşıyorum sadece Almanya'da doğan bir Türk gibi Suriye'de doğan bir türküm.

Tüm konuyu oku lütfen.

Senin ile alman Türk arasında farklar var. Senin annen baban Suriye'de doğmuş yani suriyelisiniz. Almanya'da yaşayan Türkler ya Türkiye'de doğdu ve daha sonra Almanya'ya gittiler veya Türk bir aileden geldi ama Almanya'da yaşıyor. Sizinkiler direkt Suriyeli. Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alsanız bile Türk olmuyorsunuz.

Siz değilim ben. Onlardan değilim. Sadece onlardan sanılıyorum ve bunu yalanladığımda yalancı biri olarak görülüyorum.

Hayır türkler anlamıyosunuz.

Almanya'da yaşayan Türkler ile bu arkadaş arasında fark var. Bu arkadaşın direkt anne ile babası Suriye doğumlu.

Siz değilim ben. Onlardan değilim. Sadece onlardan sanılıyorum ve bunu yalanladığımda yalancı biri olarak görülüyorum.

Hayır Türkler anlamıyosunuz.

Nasıl Türk oluyorsun ben onu merak ettim. O zaman bende ABD'liyim.

Almanya'da yaşayan türkler ile bu arkadaş arasında fark var. Bu arkadaşın direkt anne ile babası Suriye doğumlu.

Nasıl Türk oluyorsun ben onu merak ettim. O zaman bende ABD'liyim.

Aynen ama Türkler.

Türkiye'de yaşadığım için değil Türk olduğum için Türküm ben.

Bir ülkede uzun süre boyunca yaşarsanız o ülkenin vatandaşı olmazsınız. Kendi ülkenizin vatandaşı olursunuz. Senle dalga geçmelerinin muhtemelen sebeblerinden biriside bu yalan söyemen. İkinci nedeni ise mülteci olarak gelmeniz buraya. Son zamanlarda mültecilere olan nefret arttığı için çok normal ırkçılık yapılması.

Sen Suriye'de doğmuşsun yazdığına göre. Maalesef Türk vatandaşı olmuyorsun.

Dışarıda bana bu sorulardan çok soruldu.

Abi ben direk türküm dedem Türk.

Büyük ihtimalle konu sahibi kan olarak Türk ama vatandaş olarak Suriyeli.

Öncelikle mülteciler bu kadar problem çıkarmaya ve özellikle genç nüfus'da ırkçılık varken ırkçılık görmen normal bir şey erzincanlıyım diye yalan atma. Dalga konusu olursun. Çık durumu bize anlattığın gibi anlat. Ve son olarak iyi yerlere gel ki bu ülkeye katkın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…