Kariyer CV oluşturma rehberi

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba dostlarım.

Aramızda iş dünyasına yeni katılan arkadaşlarımız olur düşüncesiyle, kısa bir rehber hazırlamaya karar verdim belki aramızda bilmeyenler olur bu rehberin faydalı olabileceğini düşünüyorum.

18 yaşındasınız ve işe girmek istiyorsunuz ve bir CV'niz yok endişelenmeyin, iş tecrübeniz olmasa bile profesyonel bir şekilde CV oluşturabiliyorsunuz.

İş ilanlarını araştırırken en önemli unsurlardan birtanesi kariyer siteleridir. Kariyer sitelerinde bir çok kariyer uygulamaları, vardır örnek olarak 7/24 iş uygulaması veya secretcv gibi ilan siteleri. Fakat bazı ilan sitelerine güvenmeyin bunun altını çizelim!

Genellikle ilan sitelerinin arasından en çok kariyer.net sitesi tercih ediliyor. Günlük ilanlar ve saatlik ilanlar güncel olarak sitede paylaşılıyor. Gelelim kariyer.net sitesinde nasıl CV oluşturacağımızın konusuna.

1. Kendinizi tanıtın
2. Bu işi özellikle neden seçtiğinizi, ve kariyer alanlarınızı detaylı bir şekilde yazın
3. Bilgisayar ve Office, Klavye kullanım hızınızı mutlaka belirtin.
4. Hobilerinizi yazın
5. Mezun olduğunuz okul veya şuan okuyor musunuz bunları belirtebilirsiniz.
6. Şirkette ki kariyer hedefinizi kısa özetle belirtebilirsiniz.
7. Maaş beklentinizi belirtin. 20000 TL 30000 TL bazında seçim yapabilirsiniz.
8. Sertifikanız varsa belirtebilirsiniz
9. Yabancı dil bilginizi yazabilirsiniz. Bu şirketin dikkatini çeker ve her adaydan öncelikli olarak siz aranırsınız!

Aşağıda ki görselde ki tüm alanlarınızı doldurduktan sonra özgeçmiş gücünüz %80 90 arası olacaktır.

Ekran Alıntısı.PNG

Aşağıda ki görselde Özgeçmişinizi kimler görüntüledi kısmında yer alan hangi firma CV'nize kaç kez bakmış, kaç kez görüntülemiş bunlara bakabiliyorsunuz. Ayrıca ön yazı'da ekleyebilirsiniz. Bir tüyo daha verelim özgeçmişiniz tüm şirketlere açık olsun ve genel olarak firmanın ana havuzuna düşüyor ve size direkt olarak dönüş sağlayabiliyorlar kim bilir belki de şanslı aday sizsinizdir.

Ekran Alıntısı.PNG

İş ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda konu üzerinden beni etiketleyerek destek alabilirsiniz. Her türlü konuda yardımcı olurum.

Bu kısa rehberi okuduğunuz için teşekkür ederim iyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı