Böyle devam edersen sıkıcı geçer tabii, çevreni genişlet.Asosyalim okulda bir tane arkadaşım yok. Kendi kendime sıramda oturan tiplerdenim. Çevremde kimsem yok.
Selam değerli Technopat üyelerii. Umarım gününüz harika geçiyordur. Böyle konular az çok açmıştım. Tekrar açmak istiyorum çünkü sizlerden yardım almak istiyorum. Hem okul hayatım hem normal hayatım çok kötü. Sabah kalkıyorum hiçbir şey yapmıyorum derslerden kafayı yedim. Okul hayatım da sınıfın en dürüst ahlaklı terbiyelisi benim. Sınıf maalesef biraz sıkıntılı. Sıkıntılı derken millete uylamayan ama sak*t tiplerden. Her nerse okulda öğretmenlerim beni çok sever. Katılımım olsun ahlak çerçevesinde en dürüt öğrenci de benim. Okulu sevmem okula gidince oflayım falan. Saatleri sayıyorum hep. Sonra eve gelir mutlu olurum. Yarın okul var diye bugün sessiz mutsuz geçti. 9.sınıf öğrencisiyim ve saçlarım az çok beyazlar var. Bazıları bu yaşta ne bu diyorlar. İçim o kadar mutsuzum ki kendi kendime konuştuğum oldu. Tımarhaneye gideceğiz en sonundahala gülebiliyorum. Asosyalim okulda bir tane arkadaşım yok. Kendi kendime sıramda oturan tiplerdenim. Çevremde kimsem yok. Sıkıcı hayatım var. Okul yordu yaz tatilini özledim ama bir türlü gelmiyor. Yazın yeni hobiler edinirim deyip seviniyorum. Meraklanıyorum hemen yaz gelsin istiyorum. Sonra bir anda mutluluk basıyor. Ufak şeylerde bir an seviniyorum. Aile hayatım da iyi. Okul beni biraz üzüyor. Derler çok yoğun. Sınavlar falan çok zor. Bir de şimdi performans sınavları da başlayacak. Çok bunaldım. Geçmişe duyulan bir özlem var içimde. Bir şeye odaklanmak istiyorum. İngilizce öğrenmek istiyorum. İnternette kurslara katılmak istiyorum. Spor salonuna gitmek istiyorum ama zaman yok. İlerideki istediğim hayat geliyor önüme. Hayallerim büyük diyorum. İlerideki hayatım geliyor kafama. Düşündüğüm sonra geleceğe duyulan bir özlem oluyor. Hemen büyümek istiyorum ama büyük de zarar. Her büyüdüğümde hayat zorlaşıyor. İlerideki çok güzel hayatım olacak diye kendimi motive ediyorum ama sıkılıyorum, olmuyor. Çok sıkıcı hayatım var. Her şey gerçek abartma yoktur. Bana ne tavsiye edersiniz hayattan zevk almak için?
Açığa geç kurtul hocam. 1 sene kalman gerekiyor. Bu dönem gitme otomatik kalacaksın. Seneye açıkta başlarsın. Kafa dinlersin.
Aslında en güzeli eğer 11'e kadar açılamadıysan 12'de okul değişmek, yep yeni ve güzel bir çevre edinirsin. Eğer 11'e kadar alışamadıysan sorun çevrededir.Arkadaş edinmeye çalış tek başına 4 sene geçmez bende 11. sınıfta açılabildim okulda normal insan olmadıgından
Aslında en güzeli eğer 11'e kadar açılamadıysan 12'de okul değişmek, yep yeni ve güzel bir çevre edinirsin. Eğer 11'e kadar alışamadıysan sorun çevrededir.
Hocam ailem izin vermezAçığa geç kurtul hocam. 1 sene kalman gerekiyor. Bu dönem gitme otomatik kalacaksın. Seneye açıkta başlarsın. Kafa dinlersin.
Hocam evet ingilizce öğrenmek,yazılım öğrenmek,spor yapmak istiyorum ama size her ne kadar basit gelsede zamanım yok. Abi sen yazdıklarımı okumamışsın ki bak senin hayatını okudum çok güzel bir tayfan varmış. Keşke benim de olsa senin gibi. Sınıftakilere merhaba bile denmez.Arkadaşım yok maalesef dışarı da çıkmıyorum.Kanka üzülüyorum senin gibilere. Bir abin olarak sana çok net söylüyorum lise zamanların hayatının en güzel dönemlerinden biri. Ben 19 yaşındayım şu an YKS'ye hazırlanıyorum ve içimden hep 9.sınıfın başına dönmek geçiyor. O adamakıllı hiçbir derdimin olmadığı, uykulu uykulu kalkıp sabah servisine yetişmeye çalıştığım. O sabahın 6'sında karanlık içinde servisin geldiğini görüp, o soğuktan sıcacık servise binip her zamanki koltuğuma geçip kulaklığıma eminem açıp okula varana kadar uyuduğum, sonra mert kralın şaplağıyla "uyan kanka geldik len" deyişiyle 4 kişilik arkadaş grubuyla sınıfa çıkıp sınıfın geri kalanıyla günaydınlaşmalar bitince sıra arkadaşımın yanına oturup şarkı dinleye dinleye hocayı beklediğim zamanlar. O beden derslerinde oynanan basketbollar, PC derslerinde topluca oynadığımız Chrome dinozor oyunu yarışması. Okul çıkışı gidip tavuk döner gömüp çarşıda turladığımız zamanlar... Her şeyden önemlisi dediğim gibi adamakıllı bir derdimiz yoktu be oğlum. Şu an 5 yıl sonra kaldırım kenarında kuruş kalmadan gebermemek için ve kimseye muhtaç olmamak için verdiğim mücadeleden ve her gün kendimle mental savaşlarımdan eser olmadığı günler.
Yani demem o ki inan lise yılları bitince insan kendini daha bir yalnız daha bir boşlukta hissediyor. Senin yaşın tam olarak öğrenmeye, gelişmeye ve en önemlisi eğlenmeye müsait yaş. Kabuğundan çıkıp şu depresif hallerini bir kenara bırakman lazım çünkü hayat böyle güzel yılları bile çöpe atmak için çok kısa inan bana. Halen spor salonuna gidebilirsin, İngilizce öğrenebilirsin. Öyle bir yazmışsın ki sanki yetim bakıyorsun, hayallerin kaçtı. Oğlum daha 9.sınıfsın, istediğin her şeyi yapabilirsin halen. Ailem de iyi diyorsun. İnan bana seni şu anda üzen şeyler geçici ve gelecekte geçmişe dönüp baktığında "Derdimi si..." diyeceksin kendine.
Hocam ailem izin vermez
Hocam evet İngilizce öğrenmek, yazılım öğrenmek, spor yapmak istiyorum ama size her ne kadar basit gelsede zamanım yok. Abi sen yazdıklarımı okumamışsın ki bak senin hayatını okudum çok güzel bir tayfan varmış. Keşke benim de olsa senin gibi. Sınıftakilere merhaba bile denmez. Arkadaşım yok maalesef dışarı da çıkmıyorum.