Karne notlarına sınav notlarının dahil edilmemesi

Stalin

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum. MEB'in aldığı yeni kararda bildiğiniz gibi, ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini ve birinci dönem yapılan yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.
Benim ders notlarım bir hayli yüksek en düşük notum 90 ama derse katılma konusunda hiç iyi değilim. Kameramı derste hiç açmadım ve neredeyse hiçbir derste derse katılmadım hem de hiç ödev konusunda iyiyim ama derse katılım sıfır. Yani hoca bana 100 asla vermeyecegini hatta ödevleri göndermediysem çok çok düşük geleceğini söyledi. Aslında ödevleri yapıyorum ama sadece bir derste hiçbir ödevi yapmadım ama büyük ihtimalle sözlü notlarım yani derse katılım notlarımın hepsi 70'in altında gelecek ama sınavda en düşük notum 90. Şimdi ben ne yapacagım şöyle bir şey daha vardı.

"Fakat isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek." diye Şimdi ben bunu anne ve babamda istemem isteyemem çünkü annem öğretmen ve neden istediğimi anlar babam aynı şekilde bana çok kızar. Annem eğer olayı çözerse hocayla konuştum benden asla 100 bekleme dedi. Hatta neredeyse bütün hocalar şimdi zaten ben bunu anneme söyleyemem. Hocaya da sordum dediğim gibi dedi 8.sınıf öğrencisiyim. LGS malumunuz ne yapacağımı bilmiyorum . Bana yardımcı olun lütfen bir de şunu belirtmeyi unuttum. Annem öğretmen olduğu için "fakat isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek." bunu desem bile dediğimi yapmaz bir de sizce bu haksızlık mı?

İsteyen öğrenciler velisi ile okul idaresine başvurarak sınav notlarının geçerli sayılması adına dilekçe vererek sınav notlarının geçerli sayılabileceği söylenmişti. Bence anne ve babanıza söylerseniz anlayışla karşılayabilir.

Uzaktan erişimde her öğrencinin fırsat eşitliği bulamadığı bir gerçek. Çoğu kişide bir bilgisayar ya da sağlıklı bir internet imkanı yok. O yüzden çok alternatifli bir yol çizmişler. İsteyen sınav notlarını dahil ettirsin, isteyen katılım üzerinden değerlendirilsin diye.

İşin özünde ise yukarıda yazdıklarım aslında hikaye. Burada ki gerçek mesaj şudur; derslere ucundan kenarından dokunan herkesi geçirin, kimse sınıfta kalmasın, ama çalışan ile çalışmayan da belli olsun ona göre not verin.

Bu açıdan her derse katılan kişi ile hiçbir derse katılmayan kişinin aynı notları alması, derslere katılanlara haksızlık olurdu. O yüzden senin daha düşük not alman adil olacaktır. Ailen ile konuşup dilekçe verdirmezsen eğer daha da düşük not alacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…