Karnem kötü geliyor ne yapmalıyım?

Cengo02

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 9. sınıfım 10'a geçtim. 8. sınıfta çok başarılıydım ortalamam 87 idi. Sonra bildiğiniz gibi sınıfta kalma %60 zorlaştırıldı. 9. sınıfın ilk dönemi ortalamam 71 idi ve teşekkür almıştım. 2. dönem ise 64 ortalama ile belge alamadım. Arkadaş ortamım ders çalışmaya pek uygun değildi. Sizce bu sorun neden kaynaklanır? Neleri düzeltirsem 10. sınıfta takdir belgesini çok rahat getiririm?

Okulunuzda kütüphane var ise oralarda takılabilirsin. İrade işi.

Dersleri iyi dinle, verilen ödevleri yap. Ödev verilmiyorsa soru ve konu kitabından dersleri takip et. Geride kalma. En azından haftalık olarak işlenen konulara yetiş. Bunu yapmak çok zor değil.

Yazılı haftaları tempoyu biraz daha arttırman gerekecek. Sadece biraz daha efor harcayarak çok büyük kazanımlar elde edebileceksin.

Kendine bunu da başarırım sözünü hırs yap ve saldır hedefine odaklan sadece, ulaşana kadar çile çek ama sonuç başarıyla sonlanır, her şey sana bağlı bize değil! Beni örnek al denizin ortasında gece 3 silindir motorum bir türlü çalışmıyordu balık ürkmesin diye motoru kapatmıştım ışıkla ketazeyle çok oltalı kolyos yakalıyordum arada bir yer değiştirdiğim olurdu uygun derinliği bulmam gerekiyordu. Ama motor bas bas çalışmaz, neyse tamir takımını çıkardım deniz süt liman çarşaf gibi sakin. Söktüm marş dinamosunu aç bak temizle falan tekrar tak çalışmaz bir türlü Allah seni inandırsın kan ter içindeyim dar bir alanda 7 kere söktüm taktım baktım olmadı yine de ama bende ışık yandı kafamda çekici aldım ya kıracağım ya da çalışmalı bir kere sağlam çaktım çekici marş dinamosuna çalıştı. İşte sana hırs ve inad faktörünün önemi ve bilgi biirkiminin faydası itmeli çalıştıran dişlisinin silindirik parçası pas tutmuş veya kir tutmuş ertesi gün söküp bakıma götürdüm. Kafama koyduğumu daima başarmışımdır, hedefime kilitlendiğim zaman hep böyle başarmışımdır hedefinden saptıran boş alışkanlıkları rafa kaldır hedefine ulaşana kadar. Sana kaptan tavsiyesi kardeşim. Kendine kendin tekme veya tokat atacaksın.

Spesifik bir öneriye gerek yok. 9. ve 10. sınıfta senden beklenen dersleri belirli aralıklarla tekrar edip sınav haftaları yoğunlaşıp sınavlardan yüksek not alman. 85'in üstünde tutmaya çalış ortalamani.

Hocam disiplinli olun. Birisine suç atmayın hocam arkadaş ortamım kötü vb şeyler demek sadece sizi yavaşlatır arakdaş ortamın kötü ise başka yerlerde ders çalışcakasın
kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…