Karşı cinse bir şey hissetmemek

Hiç beğendiğin kız falan olmuyor mu yoksa güzel bulup da korktuğun için ya hoşlanmıyorum falan deyip cekiniyor musun?

Beğendiğim kız olmuyor, kızlarla konuşmamda bir çekinme olmuyor. Konuşurken karşımdaki kişinin erkekmi ya da kızmı olduğu umurumda olmuyor. Daha başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Kısacası bir hemcinsimle konuşurken ne hissediyorsam karşı cinsten birisiyle konuşurkende aynısı hissediyorum yani hiçbir şey.

Peki yaş kaç valla ben de 16-17 yaşına kadar öyleydim 20'ye kadar da böyle olanlar gördüm.

17 yaşındayım, hormonlardan dolayı olduğunu düşünmüyorum sonuçta çocukkende böyleydim.
Hocam çocukken çok normal ama bir baktır derim hormonlara. Teston düşük olabilir. Veya çok fazla mastürbasyon da buna sebep olabilir.

Bu konuda en doğru adım bir uzmana görünmek olur çünkü pek çok farklı sebebi olabilir. Belki hormon dengelerinde bir sıkıntı vardır ve bu yüzden karşı cinse ilgi duymuyorsundur. Ama olay sadece fiziksel de olmayabilir, psikolojik sebepler de etkili olabilir.

Mesela, geçmişte yaşadığın bir travma olabilir. Bilinçaltında fark etmesen bile, bu seni karşı cinse karşı mesafeli yapmış olabilir. Depresyon ya da anksiyete gibi durumlar da insanın bu tür konulardaki duygularını bayağı etkileyebiliyor. Bir de aseksüellik ihtimali var, bu da cinsel çekim hissetmemek anlamına gelir. Yani aseksüel insanlar genellikle cinsel ve romantik çekim hissetmezler.

Öte yandan, belki de çevrendeki kızlar sana çekici gelmiyordur. Mesela, lise dönemimde ben de benzer bir şey yaşamıştım. O zamanki kızlar bana çok çocuksu geldiği için pek ilgimi çekmiyorlardı.

Sonuç olarak, bu durumu anlamanın bir sürü yolu olabilir. Hormonlardan psikolojik duruma, hatta aseksüellik gibi konulara kadar geniş bir yelpazede sebep bulunabilir. O yüzden kafan karışıksa ve bu seni rahatsız ediyorsa, bir uzmana görünmek en iyisi olur. O, sana durumunla ilgili net bir yol haritası çizebilir. Çünkü biz sadece tahmin yürütebiliriz, sağlıklı bir tanı koyamayız.

Bu arada ünlü kadınlar da mı ilgini çekmiyor?

Kendi erkekliğininde problem yoksa bir sorun yok. Hal hareketlerin, fiziğin, düşünce yapın, özgüvenin, dışadönüklüğun ve korumacı içgüdün varsa karşı cinse çekim hissedip hissetmemen önemli değil. Burada önemli olan, çok kadınla beraber olabilecek potansiyelde olabilmen, olup olmaman veya bir şeyler hissetmemen sana kalmış cinsel olarak hissetmesen bile romantik olarak karşı cinsten biriyle olmayı dene.

Fitness, dövüş sanatları tarzı sporlar yaparsan testesteron hormonun artar belki daha iyi olur senin adına fakat şu anki halinde bir sorun yok, güzel hobilerin var.

Hayır çekmiyor, psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.

Benimde öyle valla hatta kız olan ortamlarda kendimi rahat hissedemiyorum ha kızlarla konuşma sorunum yok ama şimdi ki neslin kızları bir farklı olduğu için pek ilgi duymuyorum ha gay miyim değilim tam tersi karşıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…