Karşılıksız burs nedir?

183206

Megapat
Makaleler
1
Sağdan soldan duyuyorum da bu karşılıksız burs nedir? Kim ödüyor bunu?
Hiç alan var mı? Genelde şartları ne oluyor bunların? Devletin verdiği burstan bahsetmiyorum.

Vakıflar falan ödüyor genelde. Belli koşulları oluyor. Şartları da değişir. Bazıları bölüm şartı koşuyor gönüllülük ya da etkinliklere katılma gibi şartlar koşabiliyor. Not ortalamanı yüksek tutmak zaten önemli. 4000 lira olanın koşulları daha ağırdır 900 lira olanlar daha ulaşılabilir.

Vakıflar falan ödüyor genelde. Belli koşulları oluyor. Şartları da değişir. Bazıları bölüm şartı koşuyor gönüllülük ya da etkinliklere katılma gibi şartlar koşabiliyor. Not ortalamanı yüksek tutmak zaten önemli. 4000 lira olanın koşulları daha ağırdır 900 lira olanlar daha ulaşılabilir.
Hangi sitelerden karşılıksız burslara başvuru yapabilirim? Güvenilir mi bunlar? Bana güvenilirlerinden site önerir misiniz?

Size hayrına para veriyorlar. Şirketten şirkete şartlar değişiyor. En yaygın şartlar belli seviyede yoksulluk ve bursu veren firmanın yaptığı iş alanının bölümünü okumak. Mesela Ticaret Odası Ekonomi, İşletme gibi bölümlere burs veriyor.

Tamamen şartsız burslar da var. Mesela KYK, İBB bursu vb. Gerçi İBB için İstanbul'da okumak gerekiyor.

Hangi sitelerden karşılıksız burslara başvuru yapabilirim? Güvenilir mi bunlar? Bana güvenilirlerinden site önerir misiniz?
Site önerisi yapamam çünkü Erasmusgram gibi öğrenci sayfalarının paylaştığı gönderileri takip edip sana uygun olan bursu girip sitelerinde koşulları okuyarak bulman ayıklaman gerek. Sana neyin uygun olduğunu ben bilemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı