Kart borcunu nakit avansla ödeme

stayinalive

Decapat
Kredi kartının borcunu birkaç ay nakit avans çekip asgarisini ödeyerek idare ettiğimizde olumsuz bir durum olur mu?

Faiz ödemeniz dışında bir sorunu olmaz.

Hayır, asgari tutarın üzerinde kalan hesap özeti borcuna da faiz uygulanır.
Burada bahsedilen olumsuz durum sorusu, kredi notu ve diğer yasal işlemlerle ilgilidir.

Kredi kartı borcunun asgari tutarından geriye kalan miktarına gecikme faizi uygulandığını bildiğini varsayıyoruz. Buradaki ekstra gelecek olan faiz ise nakit avans faizidir.

Burada bahsedilen olumsuz durum sorusu, kredi notu ve diğer yasal işlemlerle ilgilidir.
Ekstre tutarına göre uygulanacak faiz oranı da değişebiliyor. Eğer çok fazla nakit avans çekerse hem asgari ödemeden kalan tutara faiz öder hem de sonraki faiz dilimine geçebilir.

Diyelim normalde 24.000 TL borcu var, bunun için nakit avans çekip ekstreyi 25.000 TL üzeri yaptı, artık %3,50 yerine %4,25 faiz uygulanır. 150.000 TL üzeri yaparsa da oran %4,75 olur.

Peki konuya vakıf olduğunuzu düşünerek şunu sormak istiyorum, bu şekilde ödeyeceğim faizler ve diğer kesintilerle birkaç ay idare etmek mantıklı mı yoksa kredi çekip ödemek mi daha iyi bir fikir? Yani nakit avansın dezavantajları (faiz oranının yüksekliği, nakit avans ücreti, ekstreye eklenen vergiler vs) gözardı edilebilecek düzeyde mi yoksa banka benden iyi kazanır mı?

Bu oran nakit avans borcu dahil tüm ekstrenin miktarına göre midir? İki kart kullanıyorum bunları 25'er bin liranın altında dengede tutabilirim bu hesapla.

Taksitli nakit avans çekerseniz ya da kredili mevduat hesabı kullanırsanız %2,99 gibi kampanyalı oranlar yakalayabilirsiniz. Çekeceğiniz kredide hem sigorta ücreti olur hem de faizi daha yüksek olabilir. Sigortayı iptal ederken de çok zorluk çıkıyor.

Yeni kredi kartı ve KMH başvurusuna faizsiz 25000-50000 TL veren bankalara bakmanızı öneririm. Gelirinizi uygun girerseniz iyi bir limit atanır.

Bu oran nakit avans borcu dahil tüm ekstrenin miktarına göre midir?
Evet, son ekstrenin tutarına bakılıyor. Papara gibi bir yerden çekerseniz sorun yaratabilir.

Anladım, sanırım ufak borç için böyle idare etmek daha pratik ve mantıklı. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…