Kart limiti neden güncellendi?

BaranHbb

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 8 aydır İş Bankası genç kartını kullanıyorum. Başta 5 bin TL olan limitim zamanla yükselip 200 bin TL olmuştu, bugün arayıp 320 bin TL yaptıklarını söylediler.
Güncel gelirim de banka da 88 bin TL gözüküyormuş halbuki aylık gelirim 45 civarında.

Şimdi ben limitin artmasına karşı değilim ama tek banka ve yüksek limit ileride sorun açar mı bana?
Mesela başka bir bankadan kart çıkartmak istediğimde red yeme durumu olur mu?

Örneğin ben uzun süredir Enpara kredi kartı çıkartmaya çalışıyorum, her deneyişimde red veriyor. Öte yandan İş Bankası limitimi olağandışı arttırıyor.
Bu bana çok garip geldi. Eğer sicilim kötüyse niye bu kadar limitim var, iyiyse Enpara niye kart vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
100.000 lira üzerinde limiti olanlara vergi çıktı her ay 750 lira Türk Silahlı kuvvetlerine diyerek çıkarttılardı 100.000 liranın üzerinde bu vergi farkı oluyor mu bilmiyorum ama 750 lira olarak çıkmıştı Hatta benim yakınlarımdaki İnsanların çoğu 100.000'in altına düşürdüler

Onu iptal ettiler diye biliyorum.

Yüksek limitin 2 sıkıntısı var, evet başka yerden kart çıkarmak istediğinde sıkıntın olur ve minimum ödemen gereken tutar katlanır. Arayıp limitini düşürebilirsin. Senin onayın olmadan yükseltmemelerini de söyle.

Kart limitinin yüksek olmasının 1 tek kusuru var onun dışında çok güzel bir olay.
Dolandırılma riskin çok yüksek.

Kart limitinin yüksek olmasının 1 tek kusuru var onun dışında çok güzel bir olay.
Dolandırılma riskin çok yüksek.
Dolandırılma derken ?

Evet mesela şuan hiçbir banka kredi kartı vermiyor. Sicilim temiz hiçbir yere borcum olmamasına rağmen.
Zaten mevcut kartı da çok nadir kullanıyorum boşu boşuna 300k limit duracak galiba.

Dolandırılma derken ?

Evet mesela şuan hiçbir banka kredi kartı vermiyor. Sicilim temiz hiçbir yere borcum olmamasına rağmen.
Zaten mevcut kartı da çok nadir kullanıyorum boşu boşuna 300k limit duracak galiba.
Limit boşuna olmaz. 2 taksitle şey alırsın biter zaten. Ama minimum ödeme sonradan sıkıntı yaratabilir.

Limit yükselmesinde temiz sicilden çok, "olan sicil" önemli. Yani kredi çekmip ödemiş misin, kartlarını kullanıyor musun filan gibi. Hiç bir şey yapmazsan da yükselmez. Bu aralar bi balonluyorlar insanları..
3 yıldır limitimi 100k üstüne çıkarmayan Garanti bankası bir gün mesaj attı 750k limit yapalım diye, ki ben yıllardır adamlarla savaşıyorum neden arttırmıyorsunuz, sebep nedir diye. Bana da senin gibi kazandığımın iki misli gelir var dediler.. ne kafasıysa artık..

Dolandırma da bir şekilde kartı çalınırsa çok çekerler. O yüzden limitli sanal kart kullan internette, ana kartıda internete kapat.

Peki bu yüksek limitten dolayı başka banka kredi kartı almada sorun yaşar mıyım?
Örneğin şuan çoğu bankanın çeşitli fırsatları var, ilk müşteriye özel faizsiz kredi falan veriyorlar. Ancak hiçbirine onay alamıyorum.
En son enpara denedim 2 aydır deniyorum hatta ama bir türlü alamadım.

Dedim ya yukarıda, evet olur. Çünki senin genel bir limitin var. Bir bankayala hepsini harcarsan diğerinde alamazsın. Kredi ile kredi kartı aynı şey değil bu arada. Kart mı çıkartmıyor yoksa kredi mi vermiyor?

Dedim ya yukarıda, evet olur. Çünki senin genel bir limitin var. Bir bankayala hepsini harcarsan diğerinde alamazsın. Kredi ile kredi kartı aynı şey değil bu arada. Kart mı çıkartmıyor yoksa kredi mi vermiyor?
Kredi vermiyorlar.
Enpara, QNB, Albaraka bunlara mobilden hesap açtım, yeni gelene özel faizsiz kredileri vardı normalde. Ancak müşteri olduktan sonra hiçbir başvuru olumlu olmadı.
Findeks notum 1350 civarlarında acaba bundan dolayı mıdır bilmiyorum.

Kredi kartı limitin de kredi çekmeni limitler evet. İlla kredi istiyorsan limitini düşür. 1350 ortada bir rakam. Ama Türkiye'de onu da çok gaye almıyorlar. Benim limiti 1800 ken çıkartmıyorlardı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…