Kartımdan Yemeksepetinden harcama yapılmaya çalışıldı

PARAM/YEMEKSEPETI isyerinden 12.11.2024 22:11 tarihli 882,00TL harcamaniz icin sifre...

Kartımdan benden habersiz başkası tarafından bir işlem yapıldı ve onun için şifre geldi. Kartımdan şuan para çekilmedi ama güvenlik konusunda şüphelerim var. Ne yapmalyım?

PARAM/YEMEKSEPETI iş yerinden 12.11.2024 22:11 tarihli 882, 00TL harcamaniz icin sifre...

Kartımdan benden habersiz başkası tarafından bir işlem yapıldı ve onun için şifre geldi. Kartımdan şu an para çekilmedi ama güvenlik konusunda şüphelerim var. Ne yapmalyım?

Kartı kapa.(yapamam diyorsan Online işlemlere kapa kısa süreliğine)

PARAM/YEMEKSEPETI isyerinden 12.11.2024 22:11 tarihli 882,00TL harcamaniz icin sifre...

Kartımdan benden habersiz başkası tarafından bir işlem yapıldı ve onun için şifre geldi. Kartımdan şuan para çekilmedi ama güvenlik konusunda şüphelerim var. Ne yapmalyım?
Kart bilgilerin CVV'sine kadar kopyalanmış olabilir, en son kullandığın yerleri gözden geçir, herkesin denk gelebileceği yerlerse buraya yaz - sokağındaki bakkaldan, internetteki bir siteye ya da ne indirdin tıkladına kadar.

Kart ek kart ise, kart sahibine haber ver kendisininkini de kapattırsın internet ve mail order işlemlerine, seninse bankacılık uygulamasından kapat bu işlemleri. Ekonomi ve harcama planlarınızı yaptıktan sonra yeni kart isteyin. Geriye dönük kontrol et harcalamalarını, şifresiz bir para çekimi olmuşsa onu da banka aracılığıyla iptal etmen gerek.

Tiktokta, Instagram'da orda burda deha babamız diye gezerseniz olacağı buydu. Kartı kapatın.
Deha babamız?
Kart bilgilerin CVV'sine kadar kopyalanmış olabilir, en son kullandığın yerleri gözden geçir, herkesin denk gelebileceği yerlerse buraya yaz - sokağındaki bakkaldan, internetteki bir siteye ya da ne indirdin tıkladına kadar.

Kart ek kart ise, kart sahibine haber ver kendisininkini de kapattırsın internet ve mail order işlemlerine, seninse bankacılık uygulamasından kapat bu işlemleri. Ekonomi ve harcama planlarınızı yaptıktan sonra yeni kart isteyin. Geriye dönük kontrol et harcalamalarını, şifresiz bir para çekimi olmuşsa onu da banka aracılığıyla iptal etmen gerek.
2 hafta önce temuya kaydetmiştim artı olarak masterpass ve googleda kayıtlı.

Para çekim, online alışveriş ne varsa kapattım.

Deha babamız?

2 hafta önce temuya kaydetmiştim artı olarak masterpass ve googleda kayıtlı.

Para çekim, online alışveriş ne varsa kapattım.
Temu ve benzeri harcamaları mümkün olduğunca sanal kart ile yapmalısın.

Yeni kart başvurusunda bulunacaksın artık, en azından 2 haftalık para giriş çıkışlarını kontrol et ekstreden.

Bir virüs taraması yapıp tanımadığın/kullanmadığın bir şeyler varsa onları temizle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı