Garanti kartım üzerinden ürün satın almak istedim, fakat böyle bir ekran geldi. Uygulamadan internet alışverişini aktif edebilirsiniz tarzında bir şey yazıyordu.
Bu sırada telefonuma SMS ile alacağım ürün için doğrulama konuda geldi. Hesaptan para kesilmemiş, aksi bir durum oluşmaz değil mi?
Hepsiburada’dan yaptığınız alışverişlerde 3D Secure işlemi yapılıyor. Yani kartın gerçekten size ait olup olmadığını bir mesajda kod göndererek ve kodu ödeme işlemi sırasında karşınıza gelen sanal pos web sitesine girip Tamam demeniz gerekiyor.
Böylece ödemenin sizden olduğu onaylanmış oluyor. Yani kartınızın iletişim bilgilerinde cep telefonu numaranız olduğu için sizden başka birisinin o şifreyi doğru girip alışveriş yapabilmesi imkansız.
Hepsiburada’dan gelen mesaj, yaptığınız satın alma işlemi için 3D Secure şifresi göndereceğim ama kartınız internet alışverişerine açık değil, dolayısıyla 3D Secure şifresi gönderemiyorum anlamında gönderilen bir mesaj.
Ödeme seçeneklerinden yanlışlıkla Hepsi Cüzdan ile ödeyi seçmiş olabilir misin? Geçenlerde ben de bastım ve onay mesajı istedi benden de. Ama tabii kartın kapalı olduğu için yine ödeme yapmaz merak etme.
Ödeme seçeneklerinden yanlışlıkla Hepsi Cüzdan ile ödeyi seçmiş olabilir misin? Geçenlerde ben de bastım ve onay mesajı istedi benden de. Ama tabii kartın kapalı olduğu için yine ödeme yapmaz merak etme.
Buyurun, herhalde kapalı değil mi internet alışverişine?
Bir de bana gelen bu kod 3D Secure kodu değildi herhalde. Çünkü Hepsiburada uygulamasına girdim bu kodu. Kullanıcı güvenliği için bir şey olabilir mi acaba?
Yok yok. Seninkinde sorun yok. Hepsiburada onayı o, 3D secure falan değil yani. Hepsi Cüzdan gibi bir şey var, puan mı birikiyor ne işe yarıyor anlamadım. Onun onayı içindir o. Merak edilecek bir şey değil yani. Rahat olabilirsin