Kas oranı düşükken önce boks mu yoksa fitness mı çalışılmalı?

ANKA_0

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yaklaşık 15 kilo sporsuz bir şekilde verdiğim için kollarımda sarkmalar oldu ve güçsüzüm, boks yapmak istiyorum ama acaba önce güçlenmeli miyim bilemedim.
Sizce önce fitness'a gidip kaslanmali miyim yoksa direkt boksa mi başlamaliyim?

Önce kas kütlesi kazanmalısınız bence. Boks yaparken sakatlanma vs yaşayabilirsin

Boks antrenmanları zaten güç ve kondisyona dayalı, doğrudan boks yapabilirsin. Hem kick boks hem de fitness yaptım. Boks salonlarında da genelde dumbbell vb. şeyler bulunuyor, bunları beraber sunan bir salon bulursan boks hocanın tavsiyesi ile birlikte ikisini de doğru programla yapabilirsin. Eğer sadece birisini tercih edeceksen ne yapmak istediğine karar ver. Belirli saatler salona gitme zorunluluğunu karşılayabileceksen boksu tercih edebilirsin. Daha serbest zamanda gideyim diyorsan fitnessa yönelebilirsin.

Önce boksa başla eğer yağ kütlen varsa onlarıda yakabilirsin. Fakat amacın sadece güçlenmekse sadece boks yeterli olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…