Kasa ani bir darbede kısa devre yapıyor

• Konuyu başlatan Brandt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.480

Brandt

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 sene önce ikinci el bir sistem topladım. Kasa biraz eski olduğu için anakart vidaları uyumsuz oldu, 2 vida bağlayabildim sadece. Ayrıca ekran kartını da kasaya vidalayamadım. Sadece anakarta bağlı. 1 sene içerisinde 5-6 defa kısa devre durumu yaşadım. Ayağımla hafifçe kasaya çarpıyorum birden bilgisayar donuyor, hoparlörden değişik bir ses geliyor, fişi çekene kadar hiçbir tepki vermiyor bilgisayar. Direk fişi çekiyorum tekrar takıyorum sorunsuz bir şekilde açılıyor. Yeni bir kasa almak beni çok zorlayacak, 300 liradan aşağı düzgün bir kasa yok. Sizce bu şekilde dikkatli bir şekilde kullansam bir sıkıntı yaratır mı? Kısa devre yapması durumunda ekran kartını, işlemciyi yakma ihtimalim var mıdır?

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 sene önce ikinci el bir sistem topladım. Kasa biraz eski olduğu için anakart vidaları uyumsuz oldu, 2 vida bağlayabildim sadece. Ayrıca ekran kartını da kasaya vidalayamadım. Sadece anakarta bağlı. 1 sene içerisinde 5-6 defa kısa devre durumu yaşadım. Ayağımla hafifçe kasaya çarpıyorum birden bilgisayar donuyor, hoparlörden değişik bir ses geliyor, fişi çekene kadar hiçbir tepki vermiyor bilgisayar. Direk fişi çekiyorum tekrar takıyorum sorunsuz bir şekilde açılıyor. Yeni bir kasa almak beni çok zorlayacak, 300 liradan aşağı düzgün bir kasa yok. Sizce bu şekilde dikkatli bir şekilde kullansam bir sıkıntı yaratır mı? Kısa devre yapması durumunda ekran kartını, işlemciyi yakma ihtimalim var mıdır?
Kısa devre değil. Ekran kartını vidalaman şart. Bir tane vida bul ya da hiç bulamadıysan zamanında benim yaptığım gibi yorgan lastiğiyle bağla sıkıca. :)

Anakartlarda her ne kadar koruma olsada transistörleri yakma durumu olabilir benimde başıma geldi anakartı sabitlemelisin tabiki de en iyi çözüm kasa almak, şuanlık bütçe ayıramıyorsan kasayı düzgün bir konuma hareket etmeyecek bir yere al kısa vadede problem çıkartmaz ama bir sonrakinde yakmayacağın meçhul

Kısa devre değil. Ekran kartını vidalaman şart. Bir tane vida bul ya da hiç bulamadıysan zamanında benim yaptığım gibi yorgan lastiğiyle bağla sıkıca. :)
Kısa devre değilse ani bir sarsıntıda ekranın donması, bilgisayarın reset, power gibi tuşlarının işlememesinin sebebi nedir?

Kısa devre değilse ani bir sarsıntıda ekranın donması, bilgisayarın reset, power gibi tuşlarının işlememesinin sebebi nedir?
Ekran kartının yerinden oynaması. Aynısı bende de oluyordu ben de vida bulamayınca lastikle sabitledim sıkıca düzelmişti.

XIGMATEK FRONTLINER EN8774 3x12CM MAVİ LED USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar alabilirsiniz. 300TL altında alabileceğiniz kasalar tabi ki var.

Ekran kartının yerinden oynaması. Aynısı bende de oluyordu ben de vida bulamayınca lastikle sabitledim sıkıca düzelmişti.

Şimdi bilgisayarcıya götürdüm, yine ikinci el ama sağlam bir kasa aldım 50 TL'ye. Eski tip bir kasa ama işimi görür sanırım. 2 fanlı gtx 1060 içine sığdı, anakart'ı da bağladık sapasağlam oldu. Bi iki kere vurdum donma sorunu falan yaşamadım. 350 tl vermektense şimdilik kısa vadeli bir çözüm oldu benim için.

Peki şu zamana kadar kasayı öyle kullanmamın ekran kartına bir zararı olmuş mudur?

Şimdi bilgisayarcıya götürdüm, yine ikinci el ama sağlam bir kasa aldım 50 TL'ye. Eski tip bir kasa ama işimi görür sanırım. 2 fanlı gtx 1060 içine sığdı, anakartı'da bağladık sapa sağlam oldu. Bi iki kere vurdum donma sorunu falan yaşamadım. 350 tl vermektense şimdilik kısa vadeli bir çözüm oldu benim için.

Peki şu zamana kadar kasayı öyle kullanmamın ekran kartına bir zararı olmuş mudur?
Olur tabi ki. Ama kalıcı hasar oluşturmamıştır sorunsuz ise. Dikkat edin bu konulara. Eğer sürekli o şekilde kullansaydınız kalıcı hasar kaçınılmazdı.

Olur tabi ki. Ama kalıcı hasar oluşturmamıştır sorunsuz ise. Dikkat edin bu konulara. Eğer sürekli o şekilde kullansaydınız kalıcı hasar kaçınılmazdı.

Sıcaklık normal, fanlar çalışıyor, oyunları test ettim stabil bir şekilde çalışıyor. İlerde birden bozulma ihtimali var mı sizce bu olay yüzünden? Eğer öyleyse ekran kartımı satıp yeni bir kart alabilirim. Tabi satarken böyle bir olay yaşadığımı da anlatırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı