Kısa devre değil. Ekran kartını vidalaman şart. Bir tane vida bul ya da hiç bulamadıysan zamanında benim yaptığım gibi yorgan lastiğiyle bağla sıkıca.Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 sene önce ikinci el bir sistem topladım. Kasa biraz eski olduğu için anakart vidaları uyumsuz oldu, 2 vida bağlayabildim sadece. Ayrıca ekran kartını da kasaya vidalayamadım. Sadece anakarta bağlı. 1 sene içerisinde 5-6 defa kısa devre durumu yaşadım. Ayağımla hafifçe kasaya çarpıyorum birden bilgisayar donuyor, hoparlörden değişik bir ses geliyor, fişi çekene kadar hiçbir tepki vermiyor bilgisayar. Direk fişi çekiyorum tekrar takıyorum sorunsuz bir şekilde açılıyor. Yeni bir kasa almak beni çok zorlayacak, 300 liradan aşağı düzgün bir kasa yok. Sizce bu şekilde dikkatli bir şekilde kullansam bir sıkıntı yaratır mı? Kısa devre yapması durumunda ekran kartını, işlemciyi yakma ihtimalim var mıdır?
Kısa devre değilse ani bir sarsıntıda ekranın donması, bilgisayarın reset, power gibi tuşlarının işlememesinin sebebi nedir?Kısa devre değil. Ekran kartını vidalaman şart. Bir tane vida bul ya da hiç bulamadıysan zamanında benim yaptığım gibi yorgan lastiğiyle bağla sıkıca.
Ekran kartının yerinden oynaması. Aynısı bende de oluyordu ben de vida bulamayınca lastikle sabitledim sıkıca düzelmişti.Kısa devre değilse ani bir sarsıntıda ekranın donması, bilgisayarın reset, power gibi tuşlarının işlememesinin sebebi nedir?
Aynen sorun bundan olmalı.Ekran kartının yerinden oynaması. Aynısı bende de oluyordu ben de vida bulamayınca lastikle sabitledim sıkıca düzelmişti.
XIGMATEK FRONTLINER EN8774 3x12CM MAVİ LED USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar alabilirsiniz. 300TL altında alabileceğiniz kasalar tabi ki var.Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 sene önce ikinci el bir sistem topladım. Kasa biraz eski olduğu için anakart vidaları uyumsuz oldu, 2 vida bağlayabildim sadece. Ayrıca ekran kartını da kasaya vidalayamadım. Sadece anakarta bağlı. 1 sene içerisinde 5-6 defa kısa devre durumu yaşadım. Ayağımla hafifçe kasaya çarpıyorum birden bilgisayar donuyor, hoparlörden değişik bir ses geliyor, fişi çekene kadar hiçbir tepki vermiyor bilgisayar. Direk fişi çekiyorum tekrar takıyorum sorunsuz bir şekilde açılıyor. Yeni bir kasa almak beni çok zorlayacak, 300 liradan aşağı düzgün bir kasa yok. Sizce bu şekilde dikkatli bir şekilde kullansam bir sıkıntı yaratır mı? Kısa devre yapması durumunda ekran kartını, işlemciyi yakma ihtimalim var mıdır?
Ekran kartının yerinden oynaması. Aynısı bende de oluyordu ben de vida bulamayınca lastikle sabitledim sıkıca düzelmişti.
Olur tabi ki. Ama kalıcı hasar oluşturmamıştır sorunsuz ise. Dikkat edin bu konulara. Eğer sürekli o şekilde kullansaydınız kalıcı hasar kaçınılmazdı.Şimdi bilgisayarcıya götürdüm, yine ikinci el ama sağlam bir kasa aldım 50 TL'ye. Eski tip bir kasa ama işimi görür sanırım. 2 fanlı gtx 1060 içine sığdı, anakartı'da bağladık sapa sağlam oldu. Bi iki kere vurdum donma sorunu falan yaşamadım. 350 tl vermektense şimdilik kısa vadeli bir çözüm oldu benim için.
Peki şu zamana kadar kasayı öyle kullanmamın ekran kartına bir zararı olmuş mudur?
Olur tabi ki. Ama kalıcı hasar oluşturmamıştır sorunsuz ise. Dikkat edin bu konulara. Eğer sürekli o şekilde kullansaydınız kalıcı hasar kaçınılmazdı.