Geçenlerde
@Lunaristaken arkadaşımızın
Kasa arkası kablo gizlemek konusuna yardımcı olmaya çalışırken denk geldiğim bir proje ilgimi çekti
Ben de kendimce bir çalışmaya giriştim. N11 üzerinden aldığım siyah pleksileri istediğim ölçülerde satıcıya kestirdim. Pleksi levhaları yapıştırmak için de kloroform ve PVC yapıştırıcısı arasında kalmıştım ama kloroformda karar kılarak bu ürünü de aldım.
Gerekli malzemeler;
- Herhangi bir renkte pleksi levha(şeffaf olursa çirkin görünebilir)
- Kloroform (Eğer sürekli pleksiyle uğraşan biri değilseniz en küçük boyutundan alın. Şırınganın yarısı kadar bile kullanmadım.)
- Levhaları yapıştırırken sabitlemek için maskeleme bandı.
- Kloroformu sürmek için şırınga.
- 20 cm kadar şerit mıknatıs.
Yükseklik 16-17 cm uygun olacaktır. Kabloların rahat kıvrılıp kutuya temas etmemesi için de 8 cm uzunluk ile 5 cm genişlik belirledim.
Eki Görüntüle 1653270
Maskeleme bandı ile gerekli şekilde sabitledikten sonra birleşme yerlerine şırınga vasıtasıyla damla damla kloroform sıkarak levhaların birbirine kaynamasını sağladım. İşleme başlamadan önce pleksinin içeride kalan kısımdaki jelatinini sökebilirsiniz kloroformun araya daha düzgünce girmesi için. Dış kısımdakini de işiniz bittikten sonra sökersiniz.
Eki Görüntüle 1653271
İlk defa kullandığım için biraz fazla mı sürdüm yoksa dikey pozisyonda yapmadığımdan mı oldu bilemiyorum ama arka kısımdan sızan sıvı bir miktar eritmiş pleksiyi.
Eki Görüntüle 1653274
Eki Görüntüle 1653275
Kloroformu sürdükten sonraki 5 dakika içinde levhaları birbirine yapıştırdı. Sonrasında kenarlarına şerit mıknatıs yapıştırarak kasaya montelenir hale getirdim. Hafif olduğundan dolayı herhangi bir oynama, düşme problemi olmuyor.
Eki Görüntüle 1653272
Eki Görüntüle 1653273
Eki Görüntüle 1653276
Eki Görüntüle 1653277
Sonrasında arkada biraz kablo düzenlemesi yaptım ve aparatı yerleştirdim.
Eki Görüntüle 1653278
Eki Görüntüle 1653279
Eki Görüntüle 1653280
Eki Görüntüle 1653281
Eki Görüntüle 1653283
Eki Görüntüle 1653285
Eki Görüntüle 1653286