Kasa arkası kablo gizleme kutusu

Makaleler
4
Yer
Mersin
Geçenlerde @Lunaristaken arkadaşımızın Kasa arkası kablo gizlemek konusuna yardımcı olmaya çalışırken denk geldiğim bir proje ilgimi çekti
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de kendimce bir çalışmaya giriştim. N11 üzerinden aldığım siyah pleksileri istediğim ölçülerde satıcıya kestirdim. Pleksi levhaları yapıştırmak için de kloroform ve PVC yapıştırıcısı arasında kalmıştım ama kloroformda karar kılarak bu ürünü de aldım.

Gerekli malzemeler;
  • Herhangi bir renkte pleksi levha(şeffaf olursa çirkin görünebilir)
  • Kloroform (Eğer sürekli pleksiyle uğraşan biri değilseniz en küçük boyutundan alın. Şırınganın yarısı kadar bile kullanmadım.)
  • Levhaları yapıştırırken sabitlemek için maskeleme bandı.
  • Kloroformu sürmek için şırınga.
  • 20 cm kadar şerit mıknatıs.
Yükseklik 16-17 cm uygun olacaktır. Kabloların rahat kıvrılıp kutuya temas etmemesi için de 8 cm uzunluk ile 5 cm genişlik belirledim.

Maskeleme bandı ile gerekli şekilde sabitledikten sonra birleşme yerlerine şırınga vasıtasıyla damla damla kloroform sıkarak levhaların birbirine kaynamasını sağladım. İşleme başlamadan önce pleksinin içeride kalan kısımdaki jelatinini sökebilirsiniz kloroformun araya daha düzgünce girmesi için. Dış kısımdakini de işiniz bittikten sonra sökersiniz.

İlk defa kullandığım için biraz fazla mı sürdüm yoksa dikey pozisyonda yapmadığımdan mı oldu bilemiyorum ama arka kısımdan sızan sıvı bir miktar eritmiş pleksiyi.

Kloroformu sürdükten sonraki 5 dakika içinde levhaları birbirine yapıştırdı. Sonrasında kenarlarına şerit mıknatıs yapıştırarak kasaya montelenir hale getirdim. Hafif olduğundan dolayı herhangi bir oynama, düşme problemi olmuyor.

Sonrasında arkada biraz kablo düzenlemesi yaptım ve aparatı yerleştirdim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230201_160726.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 98
Elinize emeğinize sağlık ancak kasaya takılan bazı kablolar fazla bükülmüş sanki aşağı doğru çekilmiş bence ileride sıkıntı olmaması adına kabloları biraz esnetin bağlantı noktasında.

Dosya Ekleri

• InkedIMG_20230201_160642_LI.jpg
    757,6 KB · Görüntüleme: 104
Sen muhteşem bir insansın. Aynısını yapmak için en kısa zamanda çalışmalara başlayacağım. Süper görünüyor.

Yanlız mıknatısı kaliteli bir şey seç ve iyi yapıştır. Gece düşmüş kutu parçası kopmuş. Yeniden yapıştıracağım Kırılmamış Allah'tan.
Fikri ve mantığını anladım. Eklemeler yapılarak sağlamlaştırılır. Kablo sağlığı için bir şeyler daha düşüneyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…