Kasa çalışıyor ama klavye mouse gidiyor

Thenasrii

Femtopat
İncehesap'tan aldığım Orion 2690 PC'yi kullanırken bazen bir anda ekran donuyor sonra ekran klavye mouse gidiyor ama kasa çalışıyor. Isınma kaynaklı değil çünkü yeni açtığımda da oluyor bazen, neden kaynaklanabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bahsettiğiniz kasa içerisinde XFX RX 590 ekran kartı var. Ekran kartı için 20.4.2 sürümü kurup görsele yüklediğim Radeon ayarlarını deneyin. Ayrıca yine görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 65
  • 17.PNG
    17.PNG
    59,2 KB · Görüntüleme: 54
  • 18.PNG
    18.PNG
    68,5 KB · Görüntüleme: 59
Sanırım bahsettiğiniz kasa içerisinde XFX RX 590 ekran kartı var. Ekran kartı için 20.4.2 sürümü kurup görsele yüklediğim Radeon ayarlarını deneyin. Ayrıca yine görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.
Güncel radeonun yerine onu mu kurmalıyım?

Güncel radeonun yerine onu mu kurmalıyım?
Bende XFX RX 590 ekran kartını kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorunu yaşadım ve haftalarca çözmek için uğraştım. Sorunu net olarak tespit etmek zor ama bendeki klasik AMD ekran kartlarında görülen sürücü yazılım hatasıydı. Size bahsettiğim şekilde çözdüm şimdilik. Bu sürücü kaynaklı hataların net bir çözümü olmadığı için birçok çözüm yöntemlerini denemek gerekli. Benim dediğim yöntemi deneyin ve uygulayın. Belki sizin sorununuzu da çözer.
Bu arada ekleme yapayım. Size attığım ayarlar aynı zamanda undervolt ayarları da olduğu için ekran kartının ısı değerlerini düşürecektir. Isı sorunu yok demişsiniz ama XFX RX 590 ekran kartının lakabı alev topudur. :D

Son düzenleme:
Bende XFX RX 590 ekran kartını kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorunu yaşadım ve haftalarca çözmek için uğraştım. Sorunu net olarak tespit etmek zor ama bendeki klasik AMD ekran kartlarında görülen sürücü yazılım hatasıydı. Size bahsettiğim şekilde çözdüm şimdilik. Bu sürücü kaynaklı hataların net bir çözümü olmadığı için birçok çözüm yöntemlerini denemek gerekli. Benim dediğim yöntemi deneyin ve uygulayın. Belki sizin sorununuzu da çözer.
Bu arada ekleme yapayım. Size attığım ayarlar aynı zamanda undervolt ayarları da olduğu için ekran kartının ısı değerlerini düşürecektir. Isı sorunu yok demişsiniz ama XFX RX 590 ekran kartının lakabı alev topudur. :D
Yani garantiye veya aldığım firmaya başvurmama gerek yokmu demek oluyor bu parça sorunu değil sanırım?

Yani garantiye veya aldığım firmaya başvurmama gerek yokmu demek oluyor bu parça sorunu değil sanırım?
Dediğim gibi sorunu nokta atışı tespit etmek zor. Fakat bahsettiğiniz sıkıntıyı aynı ekran kartında bende yaşadım. Biraz araştırma ile AMD ekran kartlarında görülen kronik yazılım sürücü kaynaklı sorun olduğunu öğrendim ve çözmek için uğraştım. Size attığım ayarlar ile çözdüm. Bu hatayı almıyorum şu an. Garantiye göndermeden önce sizde bu ayarları deneyip uğraşın. Eğer çözüme ulaşamazsanız garantiye gönderirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı