Kasa çalışıyor monitör çalışmıyor

Mehmet Yalçın1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayarın fişini taktigimda CAT diye bir ses geldi sonra bilgisayarı açtığımda kasa calisiyor monitör hiç calismiyor ışığı bile yanmiyor monitörün bilgisayar açılırken ekran kartının fanları da donuyor. Acaba sıkıntı ne de bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar kapalı iken mönitör de yazı filan geliyor mu? Yani monitorde hayat var mı? Ayarlarına girebiliyor musun? Eğer öyleyse monitor çalışıyor ama bilgisayarda bir şey gitmiş.

Güö kaynağını arkasındaki mandaldan kapatın, fişi çekin, 5 dakka bekleyin, geri takın, mandalı açın, bilgisayar açka kapama tuşuna 30 sn basılı tutun. Bakalım olacak mı.

Monitörün ışığı yanmıyorsa güç almıyordur. Monitörün güç kablosunu kontrol et, yuvada kararma var mı, fotoğraf atabilir misin?

Başka bir güç kablosuyla denedim ama hala aynı

Ben zaten monitörü adapotorle bagliyodum ve bir yazı ekranda geziyodu bozulmadn önce şimdi ölü gibi isigida yanmiyo monitörün

Bilgisayara fiş takınca monitor nasıl gitti onu anlamadım.
Benim bilgisayarin dişlerin bağlı olduğu 3lu fiş var onun fişini takınca onu yatmadan önce hep çıkarıyorum

Anladım. İnsanlara elektronik eşya fişleri öyle tak çıkar yapılmaz diyorum. Ne gerek var?

Bir zararı olurmu ben gece ne olur ne olmaz diye çıkarıyorum yanlismi acaba
Yanlış tabi. Her fişe takma çıkarma anında voltaj vurursun aletlere. Tamam çok öldürücü değildir, belki bir şey de olmaz ama aletin yanlış, zayıf bir durumuna den gelirse bahsettiğin CAT durumu olur. Prizin korumalıdır, üzerinde mandalı vardır belki yaparsın ama direk boş fişi tak çıkar sıkıntı. Çoklu prizide yük bindiriyorsun. Bir anda tüm cihazları beslemeye çalışıyor, sonra o zarar görünce gerisini de götürüyor.

Çok gereksiz bir hareket.

Peki ekran kartının yandığını nerden anlarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…