Kasa camında delikler açılırsa CPU sıcaklığı düşer mi?

umt81

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, uzun zamandır işlemcim boştayken çok ısınıyor. Sistemim gayet iyi. RAM'imin yetersiz olduğunu düşünüyordum ve bu yüzden işlemcimin yüke binip ısındığını düşünüyordum fakat bir şey değişmedi. Kasamın yan kapağını açtıktan sonra yarı yarıya sıcaklık düşüşü fark ettim. Sizce yan kapağa delikler açsam sıcaklık düşüşü olur mu ve ne kadar olur?

Kapak takılıyken işlemci sıcaklığım 80-90 arası oluyor. Ona göre bilgi verirseniz sevinirim.

12A8439C-2FCE-40DC-9552-1A9EFAA74670.jpeg

Hava akışını pek bozacağını düşünmüyorum ama toz girecektir bu da uzun süreli durumlarda sürekli temizlik yapmanız demek. Belki açtığınız deliklere toz filtresi ayarlayabilirsiniz.

Ön taraftan hava alıyor mu kasa? Bu kasa ve soru bir videoyu hatırlattı bana :D ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Macunu kontrol et, gerekirse değiştir. Sistemin boşta ısınması sorununu kasana zarar vererek çözemezsin. Birden fazla sebebi olabilir. Virüs, bakımsızlık, yetersiz hava sirkülasyonu gibi.

Deneye deneye sorunun ne olduğunu bulmalısınız. Bu demek değil ki sağı solu kurcalayıp sisteminizi mahvedin.
Olması mantıklı olan sorunları mantıksız çözümler ile çözemezsin.

İstersen kasanın kapağını tamamen çıkart sorunu kaynağından çözmedikçe çözüme ulaşamazsın. Soğutucunun pinleri tam oturmamış veya termal macun eskimiş olabilir. İşlemciyi kullanan uygulama olabilir. Soğutucun yetersiz olabilir. Ben işlemcimi Boşta 30, Yük altında 55-60 derece arasında kullanıyorum. Sıvı soğutucu öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı