Kasa çok toz çekiyor

Sametdeniz168

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar kasam yukarıda ve çok tozlanıyor. Her gün silmeme rağmen oyun oynarken bile ağzımda tozlanmış hissediyorum. Kasayı alta koydum, onda da bacağıma sıcak hava üflüyor. Ne yapacağım? Nasıl önlerim bu tozu?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-03 at 22.29.26.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-03 at 22.29.26.jpeg
    91,2 KB · Görüntüleme: 61
  • WhatsApp Image 2025-06-03 at 22.29.22.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-03 at 22.29.22.jpeg
    101,4 KB · Görüntüleme: 58
Arkadaşlar kasam yukarıda ve çok tozlanıyor. Her gün silmeme rağmen oyun oynarken bile ağzımda tozlanmış hissediyorum. Kasayı alta koydum, onda da bacağıma sıcak hava üflüyor. Ne yapacağım? Nasıl önlerim bu tozu?

Hocam kasanız mesh olduğu için iç kısmının fazla tozlandığını düşünmüyorum, fanların olduğu bölümün tozlanmasıda normal zaten.

Her türlü tozlanıyor. Odanın penceresine sineklik takmak dışarıdan gelen tozu bir miktar engelliyor, sineklik yoksa önerebilirim.

Benim bilgisayar masamın olduğu çevre de özellikle kasa olmak üzere 2-3 günde bir rahatsız edici derecede tozlanıyor. Çözümü sürekli elektrik süpürgesi tutmakta buldum.

Kasayı aşağı alma girişiminde de bulundum, bu süreçte en azından kasanın üst yüzeyi çok daha az tozlandı. Sonra kablolara erişimim zor olduğu için yukarı aldım tekrardan.

Çalışan Ventelatör üzerine ıslak kumaştan felan bişey at tozları toplasın. 10 dakikada kumaş kuruyabilir yeniden ıslatırsın. :D

PC fanları değil normal ventelatör işte hava üfleyip serin yapıyor ya ondan.

Öndeki fanları biraz hızlandırın. İçeri alan 3, dışarı atan 4 fanınız var. Bu durumdan ötürü negatif hava basıncı oluşuyor muhtemelen. Bu da bütün küçük boşluklardan tonla toz girmesi demek. Bunu engellemek için içeri giren hava miktarı çıkandan fazla olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı