Çözüldü Kasa değişmek vs fan almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enis_tascii

Centipat
Daha fazla  
Hocam iyi akşamlar.

Geçen yıl bir sistem topladım, donanım açısından gayet memnunum ama kasayı ucuz olsun diye Frisby marka bir modelle geçiştirmiştim. Şu an modelini bilmiyorum ama gerçekten kalitesiz bir ürün.

İlk aldığımda bile güç kablosu girişi gevşekti, bilgisayarın hareket etmesiyle kapanıyordu. Onu elle müdahale ederek çözmüştüm. Şimdiyse fan sıkıntısı başladı.

Fan çalışırken "tırırır" tarzı bir ses çıkarıyor. Elle çevirdiğimde ses yok ama çalışırken ses artıyor, özellikle soğukken daha belirgin. Muhtemelen rulman kaynaklı bir problem var ama çok teknik bilgim yok.

Açıkçası artık kasa sinirimi bozmaya başladı. Sizce sadece fan mı değiştirmeliyim yoksa kasayı komple mi yenilemeliyim?

Bütçem 2000–3000 TL arası.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Akvaryum istersen https://www.akakce.com/bilgisayar-k...l-p500c-argb-fanli-atx-fiyati,1047178025.html

Kasayı değiştir gitsin. İncelemesi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kasayı değiştir. Zaten kaliteli markalardan fan almak istediğinde fanlı kasalara denk olacak fiyatı. 2000-3000TL arasında gayet güzel fanlı kasalar var.

Bu fiyatına göre gayet iyi ve kaliteli, kısa zaman önce aldım. En yeni kasalara göre bazı eksikleri var (arka panelde kablo yolu falan yok plastik kelepçe için delik var sadece) ama malzeme kalitesi vs gayet iyi. Sadece ön fanlarla geldi en az 2 çıkış fanı almanızı öneririm ekstra olarak.

Bunun yerin önce fanları tamamen söküp motor kısımlarını kontak sprey veya WD 40 ile temizlemeyi deneyin derim.

Thermalright CPU soğutucu alıyordum yanına aynı marka kasa fanı da söyledim. Aldığım sitedeki en ucuz fandı, en nihayetinde kasa fanı fazla para verme gereği görmedim. RPM'i yüksek fan alsanız bile artırdıkça bir yerden sonra ses artıyor ama pek sıcaklık farkı yaşanmıyor. Kasanın arkası 120mm fan alıyor. Üst taraf 2 adet 120mm veya 140mm alıyor. Ayrıca altta da 2 adet 120mm fan takacak yer var, güç kaynağınıza göre alta ikincisi sığmayabilir.

VENTO VG07F ARGB 650 TEMPERED GLASS 650W 80+ Bronze 4ad 120mm Mid-Tower Pencereli Kasa - Fiyatı, Yorumları
başka bir forumda öneriyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…