Kasa fan hızı nasıl arttırılır?

RAGNARst

Kilopat
Selam arkadaşlar, kasamdaki fanlar sanki yeterince hızlı dönmüyor gibi. Bunun için BIOS'tan vs. bir ayar yapmak lazım mı? Bu voltaj ayarı gibi bir şeyi oluyordu sanırım.

Hızlı dönmüyorsa ısınmıyordur. Isı değerlerine bak zaten ısınıyorsa otomatik hızlı döner. Yük altında oyunlarda vesaire Max kaç derece görüyorsun yardımcı olalım.

Termal macun eski diye 90 dereceyi görüyor işlemci ama 4 tane fan var kasada elimi götürdüğümde içeri hava akışı iyi değil gibi.

Bu ekran kartı fanı değil ki kendini ayarlasın, PSU'ya bağlıysa ki muhtemelen pusuya bağlı, arttiramazsınız.

RGB Card var PSU'ya direk bağlı değil.

Bu ekran kartı fanı değil ki kendini ayarlasın, PSU'ya bağlıysa ki muhtemelen pusuya bağlı, arttiramazsınız.

Benim kasa fanlarım karta bağlı olduğundan otomatik duruma göre fan hızını ayarlayabiliyor. Belki onunkide öyledir diye dedim. Fakat öyle değilmiş anladığım kadarıyla.

Benim kasa fanlarım karta bağlı olduğundan otomatik duruma göre fan hızını ayarlayabiliyor. Belki onunkide öyledir diye dedim. Fakat öyle değilmiş anladığım kadarıyla.

Karta bağlıysa olur ama genellikle (hazır sistemlerde falan) PSU'ya bağlı oluyor, mesela benim fanlar PSU'ya bağlı, elleyemiyorum.

Aida 64 extreme ile bakabilirsin nereye bağlı olduğuna.

F7 tuşuna basın ve Advanced moduna girin oradan sağ tarafta bulunan hardware monitor kısmına tıklayın oradan ayarlanıcaktır. Benim önerim max speed yapmanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…