Kasa fan hızları nasıl sabitlenir?

LydiaTeyze

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Akademisyen
Merhaba saygıdeğer Technopat ailesi,

MSI B550 Tomahawk anakartım, MSI 100R kasam var. Kasamın fabrika çıkışı ön panelinde iki adet fan vardı fakat havaların ısınmasından ötürü bir adet ID-Cooling fan alarak ön paneli üçledim.

ID-Cooling fanı almadan önce ön panel 1500 RPM tam performans çalışıyordu. ID-Cooling tam performansta çok ses yaptığı için fan ayarını BIOS'tan DC mode yapılandırmasına çevirdim. Bu sefer de fan hızları 950 RPM'e düştü ve CPU ısısı 2-3 derece arttı. Ben bu hızları 1200 RPM'e sabitleyebilir miyim?

YouTube'da BIOS fan ayarı kısmını inceledim fakat tam olarak aradığımı bulamadım. Bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

DC mode yapılandırmasını kaldır ve fan eğrisini kendin elle ayarla. O tablo 12V üzerinden oluyor MSI anakartlarda, onu 7V-8V çizgisine çektiğinde yaklaşık 1200-1300 RPM'lerde çalışacaktır. Fana göre değişir tabii.

@BerkayZ87 teşekkür ederim hocam.
@Ersin Erkal Sayın Hocam mevcut yüzdesi dediğiniz nedir acaba? Voltaj yüzdesi mi yoksa o çizelge üzerindeki yüzdeler mi?

Voltaj yüzdesi değil, BIOS'tan fanın modunu PWM moduna al ve fanın 1200 RPM devri çizelge üzerinde hangi yüzdeye denk geliyorsa o yüzdede düz bir fan eğrisi hattı oluştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…