Kasa fan kontrolcüsü SYS fanlara bağlanabilir mi?

Arkadaşlar elimde Rampage RMC 2019 model kasa bulunmakta daha önce bunun ile ilgili konu açmıştım fakat bir şeyi öğrenmek istiyorum, bu kasanın 4 adet RGB fanı kendi kontrolcüsüne bağlı anakart üzerinde 2 adet gördüğüm SYS fan yuvası mevcut ekte kontrolcünün resmini de görebilirsiniz.
Bu kontrolcü anakarta bağlanırmı yani SYS fanlara bağlanabilir mi yoksa "uğraşma bu kendi kontrolcüsü böyle kullan" mı dersiniz?
amacım bu fanları da otomatiğe almak işlemci fanı gibi.
Kendi kontrolcüsüne bağlı fanlar 6 pinli. Bu pinlerin 4'ü Power 2'si LED'ler için diye düşünüyorum.
Anakart MSI H310 M PRO VH işlemci i5 9500.

Son düzenleme:
Fan kontrolcü üzerinde anakart için bir giriş bulunmamakta ve enerjisini de SATA veya Molex üzerinden alıyordur yüksek ihtimalle... Bu durumda kontrolcü anakart üzerine bağlanamıyor maalesef bu şekilde kullanmanızı öneririm.

Ufak ek bilgilendirme ise... Fanlar RGB ise fan soketinin üç pini fan enerji diğer üç pini ise RGB LED kabloları şeklindedir.

6 pinli ise bağlayamazsınız bildiğim kadarıyla (eğer led pinlerini ayırabilirseniz o ayrı). 4 pinli olsaydı şu aparat ile fanların sadece hızını kontrol edebilecek şekilde (RGB aydınlatmayı değil) anakartınıza bağlayabilirdiniz. 3pinli olsaydı her porta birer adet bağlayabilirdiniz.
4 Pin 3lü Fan Çoklayıcı

Teşekür ederim ama 2 kablo ayrılabilir gibi ve üzerlerinde beyaz şerit ve yazı var oyüzden o şekilde tahmin yürüttüm. resimde de görünüyor.

Evet bende bu kabloyu düşündüm ama dediğim gibi emin olamadım.

Tahmininiz doğru ufak bir yanlışlık var sadece o da kablolardan üzerinde yazı olan fan +12V çizgiler olan şase (-) düz siyah olan ise fan kontrol kablosudur üzerinden sabit enerji geçişi yapılamadığından üzerinde yazı bulunmaz genellikle.

Arkadaşımızın son mesajında yazmış olduğu gibi soketiniz ayrılabilir olsaydı basit bir çoklayıcı aparat veya doğrudan bağlantı ile anakart bağlantısı gerçekleşebilirdi fakat piyasada 6 pin > 3 pin dünüştürücü bulunmuyor veya zor bulunuyor maalesef kaldı ki soket 3 pin e düştüğünde LED kontrolü konusunda zorluk yaşama ihtimaliniz yüksek.

Anladım bende öyle düşündüm sadece amacım kontrolcüyü kasaya bağlamaktı ama sanırım böyle dursun ortak görüş o herkese teşekkürler.

Tekrar selamlar kasa kontrolcüsünü değiştirerek sanırım sorunu çözdüm 6 pinli PWM destekli yeni bir kontrolcü buldum aaerocool marka bu sorunumu şu an için çözecek gibi.

Tekrar selamlar kasa kontrolcüsünü değiştirerek sanırım sorunu çözdüm 6 pinli PWM destekli yeni bir kontrolcü buldum aaerocool marka bu sorunumu şu an için çözecek gibi.
hocam bende hiçbiryerde bulamıyorum link atarmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…