Kasa fan yönleri

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar, bu aralar render alırken 97-100 dereceye çıkıyor sıcaklık. Bazende mavi ekran veriyor. RAM taktım yenilerde, bir de 1 tane büyük 1 tane ufak fan vardı onların yerine 4 tane ufak fan taktım ışıklı olsun diye. Fakat o fanlar yavaş dönüyor öncelikle onları nasıl hızlandıracağım bilmiyorum hatta 1 tanesi hiç dönmüyor elimle vuruyorum öyle dönmeye başlıyor.

Bunun dışında fanların yönleri doğru mu acaba bunuda çok merak ediyorum. Görsellerde kırmızı çizgi ile şimdi ki yönlerini gösterdim. Yardım ederseniz sevinirim, kolay gelsin.

Sıvı soğutma: Corsair Hydro H80I V2 120mm.
Diğer fanlar: 1X Aerocool eclipse12 12 cm 3X Aerocool astro12 Pro 12cm
İşlemci: Intel Core i7 7700K.
Anakart: MSI Z270 GAMING M5.

Sıvı soğutmada 2 fan var kasanın arkasına bakan dışa üflüyor içeri de ki fan içe üflüyor. Yukarıda ki fan dışa üflüyor. Kasa önünde ki 3 fan ise içe üflüyor. Sıvı soğutmanın içe üflemesi benim kafamı karıştırdı sadece.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    992,5 KB · Görüntüleme: 136
  • 2.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 99
  • 3.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 78
  • 4.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
İçe üflemiyordur o. İçeriden alıp arkaya veriyordur. İçeri üflüyorsa zaten yanlış olmuştur.

Radyatördeki fanların ikisinin de dışarı yani arkaya doğru üflemesi gerekiyor. Ayrıca sanırım şu an yukarıdaki fan yanlış takılmış. O şu an içeri üflüyor olması lazım, onu diğer türlü takın. Öndeki fanlar da aynı modelse, onlardan da aşağıdaki ters takılmış gibi duruyor. Onu da ön üstteki gibi takın, içeri üflesin.

Fanları kim taktıysa, bir enteresanlık var fanlarda. Radyatördeki görünmeyen fan kim bilir nereye üflüyor şu an. Birkaç fotoğraf daha ekleyin öndeki ve üstteki fanları daha net görelim.

Sıvı soğutmada radyatörün iki tarafında da fan var sanırım. İkisi de arkadan dışarıya üfleyecek şekilde ayarlanmalı. Bu şekilde daha etkili olur. Bunun dışında diğerleri doğru.
@Sercan1096 haklı. Öndeki fanlar ile üstteki fan aynı marka/model gibi görünüyor. Fanı kenara tutan parçalar ikisinde de kasa içine bakıyor. Ama sen birinde içeri üflüyor demişsin, diğerinde dışarı. Çelişki var. En iyisi sen fanın önüne bir kağıt parçası koyup davranışını inceleyerek önden arkaya ve aşağıdan yukarıya üfleyecek şekilde ayarla fanları.

Üstteki fan şuan dışarı değil içeri üflüyor. Sıvı soğutmanın gözüken fanı da içeri değil dışarı üflüyor, olması gereken de bu. Sıvı soğutmanın iki fanını da dışarı üfleyecek şekilde ayarlayın. Yukarıdaki fanı da dışarı üfleyecek şekilde. Fanların arkasını öndeki fanlara bakarak anlayabilirsiniz. Siz önünü arkasını anlamamışsınız fanların.

Radyatördeki fanların ikisi de dışarıya hava üflemeli. Diğer fanların yönü doğru.

Kağıt tuttum. Yanda ki lerin hepsi içeriye üflüyor kasanın dışından kağıdı tuttunca kendine çekti. Aynı zamanda sıvı soğutmanın fanı da dışarıya üflüyor oda kağıdı çekti parçalayacaktı nerdeyse. Üstteki fanda içeriye üflüyor maalesef. Onu yanlış takmışım sadece. Onu sağdaki en üst ile değiştireyim hepsi aynı olsun.

Peki bu fanların hızını nasıl ayarlarım arkadaşlar? Fanlar gözle görülür şekilde yavaş dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…