Merhaba arkadaşlar. Benim kasamda 1 ön ve 1'de arkada olmak üzere 2 adet kasa fanı var. Öndeki kasa fanı Molex uçlu ve direk PSU'dan besleniyor, arkadaki kasa fanı ise 3 pin ve direk anakartın 3 pinli CHA_FAN yuvasına takılı. Anakartımda görebildiğim kadarıyla 1 adet CHA_FAN ve 1 adet CPU_FAN yuvası var, başka göremedim.
Şimdi sorunuma gelirsek bu kasa fanlarının sesinden şikayetçiyim ve bu fanların hızlarını işlemci fanımın hızına göre eşitlemem mümkün mü? Eğer eşitlemem mümkün ise bu kasada bulunan anakart ve diğer bileşenleri ısı anlamında olumsuz etkileyebilir mi?
Evet arkadaki üç pinli fanı belli düzeyde ayarlayabiliyorum ama ben hepsinin işlemci fanıyla aynı hızda dönmesini istiyorum özellikle öndeki fan direk PSU'dan güç alıyor ve son hız dönüyor. Bu mümkün müdür?
Evet arkadaki üç pinli fanı belli düzeyde ayarlayabiliyorum ama ben hepsinin işlemci fanıyla aynı hızda dönmesini istiyorum özellikle öndeki fan direk PSU'dan güç alıyor ve son hız dönüyor. Bu mümkün müdür?
İşlemci fanı ile kasa fanlarının hızlarını aynı yapmak mantıklı değil bence. İşlemci fanı ısıya göre hız ayarı yaptığı için sabit olmuyor, kasa fanları sabit hızda dönüp hava akşını sağlıyor.
Teşekkür ederim ama o resimdeki çoğaltıcı işimi görmez diye biliyorum. Yukarıda bahsettim anakartta sadece bir tane 4 pin yuvası var ve oda CPU_FAN yuvası. Konu açmadan önce biraz forumu araştırdım 4 pin bağlantılı fanlar otomatik kontrol edilebiliyor diye biliyorum hem o çoğaltıcıya ön fan, arka fan ve cpu fanıyla toplamda 3 fan birden takarsam besleyebilir mi ?
İşte orasını ben de tam bilmiyorum fakat Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo buradaki çoklayıcı gücünü Molex'ten alıyor hız ayarını yapmak için de CPU fan girişine takmak gerekiyor (Yani sadece izleme ve kontrol etme için CPU fan girişine takıldığını düşünüyorum. Şahsen çoklayıcı kullanmadığım için bilmiyorum
İşlemci fanı ile kasa fanlarının hızlarını aynı yapmak mantıklı değil bence. İşlemci fanı ısıya göre hız ayarı yaptığı için sabit olmuyor, kasa fanları sabit hızda dönüp hava akşını sağlıyor.
Bende biraz şüpheliyim ama sonuçta öndeki fan sürekli tam devir çalışıyor ve gürültüsü gündüz dikkatinizi vermezseniz pek fark edilmiyor ama gece cidden rahatsız edici oluyor.
İşte orasını ben de tam bilmiyorum fakat Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo buradaki çoklayıcı gücünü Molex'ten alıyor hız ayarını yapmak için de CPU fan girişine takmak gerekiyor (Yani sadece izleme ve kontrol etme için CPU fan girişine takıldığını düşünüyorum. Şahsen çoklayıcı kullanmadığım için bilmiyorum
Evet bu çoklayıcı gücünü PSU'dan alıyor ve normalde 4 pin fanlara sahip olsaydım işimi görebilirdi ama sorun şu benim sadece CPU fanım 4 pin, öndeki fan Molex arkadaki de 3 pin. Ben bu Molex ve 3 pin olan fanları dönüştürücü ile falan 4 pin yapıp bu çoklayıcıya takarsam bu 3 fanıda tek fanlık CPU fanı gibi görüp aynı hızda çalıştırır mı?