Kasa fanı nasıl takılır?

wyusuf58w

Hectopat
RAM
XPG Gammix D30 8GB 3200 MHz DDR4 CL16 x2
Ekran kartı
İNNO3D Twin 2x RTX 3060
Anakart
MSİ B450M PRO VDH MAX
İşlemci
R5 5600
Elimde 1 adet kasa fanı geçti PWM 12cm kasa ile uyumlu kasanın tüm fan yuvaları dolu sadece alt kısımdaki 2 fan yuvası boş kasa GameGaraj aquarius. Fan yuvalarının resmini de paylaşıyorum.

Sorunum ise gördüğünüz fan takmak için olan deliklere fanın kutusundan çıkan ne uzun vida ne de kısa vida oluyor kalın geliyorlar kasanın yanında verilen vidaları da denedim onlardan da olan çıkmadı bu fanı buraya nasıl takabilirim?

Vida yerlerine çift taraflı bant koyup fanı oturtabilirsin, o kısımda sağlam vidayla bağlanmasına çok gerek yok, oynamaz zaten yerinden.

Orası fan yuvası değil. Fan takılmaz.

Bunu yaparsan PSU'yu yakarsın

Uzun vidaların şuralara yetişmesi lazım. Hiç olmuyor?

Bende fan yuvası olduğunu kasanın kağıdında gördüm kasa sanırım darkflash mış markası onun sitesinde kasayı buldum ordada şu resmi gördüm Eki Görüntüle 1694217Eki Görüntüle 1694218
Fan yuvaları genelde egzoz hariç ortası tamamen açık oluyor o yüzden öyle düşündüm. Oradaki delikleri ekran kartını dik takmak için koyduklarını düşündürttü. Takılıyor diyorsa rehberde genelde fan vidaları kısa tombul olur kasayı ters çevirip alttan vidalamayı deneyin.

Vidaları alttan hiç denemedim üstten denedim vidaların kalınlığı oraya uygun fakat orda vidayı tutması için diş yok vida geçmiyor ondan dolayı

kısa olan vidalar hiç geçmez imkansız gibi uzunlar daha ince olduğu için geçicek gibi fakat vidayı tutması için dişler yok

diş olmadığından vidada geçmiyor

Alttan dene, diş olmasına gerek yok vida zaten fanın plastiğine tutunuyor içten.

Standart fan vidaları böyle genelde, yuvada yatak olmasına gerek yok döndürüdkçe geçiyor takarken kendi kasama öyle takmıştım.

Dosya Ekleri

• 20230308_115313.jpg
    94,4 KB · Görüntüleme: 28
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…