Kasa Fanını Ters Takmak Sorun Oluşturur mu?

GKD

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
23
Yer
LTBE
Daha fazla  
Dün bir arkadaşımın termal macununu değiştirdik. Ama sistem ısınmaya başladı. Kasada sadece 90mm egzoz fan var. Başka fan yok. Onu ters taktık sanırım. Ekran kartı 80 işlemci 90 dereceyi gördü. Hafta içi gidip bakacağım. Bu kadar etkiler mi ters takmamız yoksa başka bir sorun mu var?

Ters nasıl taktınız yav? Vidalar nasıl oturdu?

- Bu kadar etkiler mi ters takmamız
+Etkiler tabii, içerideki havayı dışarı atacağına dışarıda ki havayı içeri alıyor.
Valla onu yaparken acele işim çıktı. Fanın üstünde ok falan yoktu. Baktım nasıl üfler diye. Tam kestirmedim. Öyle takıverdim. [emoji19]

Ters nasıl taktınız yav? Vidalar nasıl oturdu?

Genelde fanlar ters çevirilebilecek şekilde tasarlanıyor. Şöyle düşünün kasanın tavanına takmak istediğiniz fanın dışarı üflemesini istersiniz ama aşağısına taktığınızın içeri. Bunun için ters takmanız lazım ve firmalar tek tip fan üretiyor.

Soruna gelecek olursak o kadarı bir tık fazla gibi gelse de etkiler dostum. Kendi ısısı yetmiyormuş gibi üstüne etrafındaki ısıttığı havayı da atıyorsun.

Oluşturur tabii. Fanın üfleyiş yönü arka tarafa doğru olacak.

8f87a4f3_2.jpeg

Dostum fanın kablolu olan ızgara kısmı havayı üfler. O kablolu tarafın kasanın arkasına bakmasına dikkat et. Böylece, içeriden havayı çekecek ve dışarıya üfleyecek. Elbette kasa sıcaklığını etkiler. Kontrol etmenizi kesinlikle öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı