Kasa fanları anormal hızla çalışması

SeyitEkrem

Hectopat
Makaleler
4
Arkadaşlar oyun oynarken kasa fanları bir anda acayip hızlı çalışmaya başlıyor. O kadar hızlı çalışmaya başlıyor ki bilgisayar masası titriyor. Ama 7-8 saniye sonra tekrar normale dönüyor. İlk defa böyle oldu. 1 yıldır falan kullanıyorum. Ayrıca az önce fan control uygulamasından ve GCC app uygulamasından bir kaç ayarla oynadım. Sonra uygulamaları kapattım. Tarayıcıda dolaşırken de bi anda hızlandı. Bazen de çok yavaş çalışıyor anlayamadım gitti. Nasıl stabil hale getirebilirim ben bu kasayı?

Ekran Kartı
İşlemci
Kasa

Arkadaşlar oyun oynarken kasa fanları bir anda acayip hızlı çalışmaya başlıyor. O kadar hızlı çalışmaya başlıyor ki bilgisayar masası titriyor. Ama 7-8 saniye sonra tekrar normale dönüyor. İlk defa böyle oldu. 1 yıldır falan kullanıyorum. Ayrıca az önce fan Control uygulamasından ve gcc App uygulamasından birkaç ayarla oynadım. Sonra uygulamaları kapattım. Tarayıcıda dolaşırken de bir anda hızlandı. Bazen de çok yavaş çalışıyor anlayamadım gitti. Nasıl stabil hale getirebilirim ben bu kasayı?

Ekran Kartı
İşlemci
Kasa

Ayarları varsayılana getirebilirsen uygulamadan getirmeye çalış onun harici BIOS'tan belki düzenleyebilirsin.

Varsa sessiz-silent moda alın BIOS'tan.
Uygulamalar sıkıntılı çalışabilir direkt BIOS'tan yapın.

Ayrıca işlemcinin sıcaklıkları nasıl? Bi' kontrol edin derim.
Evet sessiz moda aldım. Ancak bi' anda hızlanıyor dediğim gibi sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sons of the forest oyununda bi yarım saat oynadım mesela bi sıkıntı yok ama bi anda 5-6 sn hızlanıyor ve beni korkuttuğu için hemen bilgisayarı kapatıyorum. Çünkü gece gece bu ses anormal.

Fan Control uygulaması ve gcc App uygulamasını silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin belki ayarlar sıfırlanır.
Fan control'u sildim direkt ve yüklemeyi de düşünmüyorum.

Ayrıca dediğim anormal hız, gcc app'tan maximum yaptığımdan bile daha fazla.

Evet sessiz moda aldım. Ancak bi' anda hızlanıyor dediğim gibi sıcaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sons of the forest oyununda bi yarım saat oynadım mesela bi sıkıntı yok ama bi anda 5-6 sn hızlanıyor ve beni korkuttuğu için hemen bilgisayarı kapatıyorum. Çünkü gece gece bu ses anormal.
Siz yine de yük altında sıcaklıklara bakın ve ona göre fan eğrisini düzenleyin manuel olarak mesela:
40 derece - %20 hız
50 derece - %40 hız
60 derece - %70 hız
...
BIOS'ta öyle bir seçenek de olması lazım. Sıcaklıklar yükte 80'i geçmediği müddetçe düşürmeye devam edersiniz.

Sanırım MSİ afterburner uygulamasında vardı, bakın derim.

Şuan böyle
1731707783495.png

Sistemin fanları da bu şekilde. Üstteki CPU'nun du
1731707919685.png

Yük altında 90 dereceye çıkabiliyor bu arada işlemci

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı