Kasa fanları değiştirilmeli mi?

Tamam o zaman bir şekilde YouTube'dan vs. bakayım halledeyim. Teşekkür ederim.

YouTube'dan halledebilirsiniz. YouTube'a modelini yazarsanız illaki çıkacaktır. Fakat şuna dikkat edin vidaları aşırı zorlamayın çok minik olduklarından dolayı çok çabuk yalama oluyorlar. Termal macun içinde MX6 veya paranız varsa Noctua nth1 önerebilirim.

Bu siteden alabilirsiniz Arctic'in resmi distrübütörü kendileri. Macunu 4gr da alabilirsiniz bu arada ama 2gr yeterli olur.

Sonra kasanız için Arctic P12 alabilirsiniz. Fiyatına göre performansları güzel. Anakartınızdada yeterince fan çıkışı bulunmuyorsa kontrolcü veya 4 pin çoklayıcı alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Şu an elimde Arctic MX-4 var. Acaba hiç para harcamadan bunu kullanabilir miyim?
Fan konusunda da anakartımda ekstra 1 yada 2 fan çıkışı olması lazım. Acaba sadece 1 tane fan satın alıp ön ızgaranın ortasındaki fanı değiştirsem mantıklı olur mu? Çünkü konuda da yazdığım gibi egzoz fanı çok ucuza aldım ama baya güzel üflüyor sadece önden giren hava eksik gibi geliyor.

Elinizde MX4 varsa onu kullanın. İntake içinde alabilirsiniz bu fanı. Ha ama 1 adet yeterli olur mu bilemiyorum. 2.elde bakabilirsiniz.

Elinizde MX4 varsa onu kullanın. İntake içinde alabilirsiniz bu fanı. Ha ama 1 adet yeterli olur mu bilemiyorum. 2.elde bakabilirsiniz.
Zaten kasamda bulunan fanlarla destekleneceği için şu anlık yeterli olur diye düşünüyorum.
Birde bana ekran kartına normal termal macun sürme her türlü pumpout yapar diyenler oldu doğru mu acaba?

Zaten kasamda bulunan fanlarla destekleneceği için şu anlık yeterli olur diye düşünüyorum.
Bir de bana ekran kartına normal termal macun sürme her türlü pumpout yapar diyenler oldu doğru mu acaba?

Her türlü yapmaz ama yapabilir. Ekran kartı için MX6 önerilmesinin nedeni viskozitesinin çok olması. Bu çok olunca pump out yapma olasılıgı azalıyor.

Her türlü yapmaz ama yapabilir. Ekran kartı için MX6 önerilmesinin nedeni viskozitesinin çok olması. Bu çok olunca pump out yapma olasılıgı azalıyor.
Dikkatli bir şekilde sürüp spatula ile çok ince bir katman haline getirsem güvenle kullanabilir miyim yani bu macun ile? Yoksa ne yaparsam yapayım risk var mı MX-4 için?

Dikkatli bir şekilde sürüp spatula ile çok ince bir katman haline getirsem güvenle kullanabilir miyim yani bu macun ile? Yoksa ne yaparsam yapayım risk var mı MX-4 için?

Hocam pump out yaparsa zaten sıcaklıklardan anlarsınız o yüzden o kadar da korkmaya gerek yok.

Hocam pump out yaparsa zaten sıcaklıklardan anlarsınız o yüzden o kadar da korkmaya gerek yok.
Tamamdır teşekkür ederim.

Arctic MX-4 ile termal macun değişimini yaptım. Soğutma bloğunun içi baya toz olmuştu onu da iyice temizledim. Önceden %100 kullanılırken 1 saat oyun oynadığımda 82 dereceydi sıcaklığı şu an aynı koşullarda 10 dakika oynadım sıcaklık 72-74 civarlarındaydı öyle aşırı dağlar gibi fark yok ancak hotspot baya azalmış önceye göre. Tabi uzun süreli test etmedim belki uzun süreli kullanımlarda yine eskisi gibi olur. Eski ve yeni gpu-z verilerini bırakıyorum.

Son düzenleme:

Hocam korsan yazılım kurdunuz mu 1 kerelik bile olsa bilgisayarınıza?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…