Kasa fanları dönmüyor

sasi

Hectopat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Maxtor 480 GB SSD
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
A320M
İşlemci
R5 3500x
Görselde gördüğünüz yerdeki fanlar dönmüyor ama eskiden dönüyordu. Belki de bakım filan yapınca birisi çıkartmıştır bir şeyleri. Sizce nereye bakmalıyım bu olayı çözebilmek için?

1718296862441.png

Fanlardan çıkan kabloları takip edin. Uçları anakartta SYS_FAN yazan soketlere bağlı olmalı. Eğer bu bağlantılar yerinden çıktıysa veya zarar gördüyse fanlara güç gitmez. .

Eğer doğrudan güç kaynağına bağlanan tipte fanlar kullanıyorsanız da yine aynı şekilde kabloları kontrol edin. Güç kaynağı ile fanların bağlı olduğundan emin olun

Fanlardan çıkan kabloları takip edin. Uçları anakartta SYS_FAN yazan soketlere bağlı olmalı. Eğer bu bağlantılar yerinden çıktıysa veya zarar gördüyse fanlara güç gitmez.

Eğer doğrudan güç kaynağına bağlanan tipte fanlar kullanıyorsanız da yine aynı şekilde kabloları kontrol edin. Güç kaynağı ile fanların bağlı olduğundan emin olun.

Hocam SYS fan kısmında 4 tane çentikli giriş var bir tanesinde kablo bağlı diğer 3'ü boşta boşta olanlardan birisinde SYS fan 2 yazıyordu.

Fanların hepsi anakarta bağlı mı?

Arkaya dönük olan tek fanın kablosunu takip ettim anakartın arkasına gidiyor oraya erişimim yok hocam. Öndekiler için bir şey söyleyemiyorum onların kabloları nerede göremedim sanırım içinden filan geçerek anakarta bağlanıyor ne yapmalıyım söküp bakmalı mıyım?

Kasanın arka kapağını açıp fotoğraf atabilir misin?

Akşama yaparım şu an evde değilim hocam.

Son düzenleme:
Arkaya dönük olan tek fanın kablosunu takip ettim anakartın arkasına gidiyor oraya erişimim yok hocam. Öndekiler için bir şey söyleyemiyorum onların kabloları nerede göremedim sanırım içinden filan geçerek anakarta bağlanıyor ne yapmalıyım söküp bakmalı mıyım?

Akşama yaparım şu an evde değilim hocam.

Hocam kasanın arka kapagını açarsanız görürsünüz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı