Kasa fanları nasıl ayarlanmalı?

SirSakurai

Megapat
Merhaba. Kasa fan eğrisini nasıl ayarlasam daha iyi olur? Bir de Arctic P12 fan aldım 3 adet. Onları anakarta mı bağlamak gerekiyor dostlar? Daha önce hiç yapmadım pek bilmiyorum. :) kasa fanları bu şekilde iyi midir?

Dosya Ekleri

• Kasa fanları RPM.png
    Kasa fanları RPM.png
    504,8 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Kasa fan eğrisini nasıl ayarlasam daha iyi olur? Bir de Arctic P12 fan aldım 3 adet. Onları anakarta mı bağlamak gerekiyor dostlar? Daha önce hiç yapmadım pek bilmiyorum. :) kasa fanları bu şekilde iyi midir?

Eğer fanların hızını ayarlamak istiyorsan anakarta bağlayacaksın. Fakat hızını ayarlamak istemiyor ve full performans çalışsın diyorsan Molex adaptörüyle PSU'ya bağlayabilirsin. Ama ben olsam anakarta bağlar ve olabildiğince sessiz çalışmasını sağlardım.

Hocam uygulama sanırım AI Suite yada armoury crate. Ben ai suite üzerinden Auto Tuning yapıp ellemedim daha fazla. Günlük kullanımda mükemmel sessizlikte çalışıyor. Bi oyun oynarken turbo moda alıyorum. Sol altta CPU 34 yazan yerdeki 3 çizgiye tıklayıp hem cpu gpu seçerseniz ekran kartınız ısınınca da hızlanır fanlar daha iyi verim alırsınız.

Hocam uygulama sanırım AI Suite'ya da Armoury Crate. Ben AI Suite üzerinden Auto Tuning yapıp ellemedim daha fazla. Günlük kullanımda mükemmel sessizlikte çalışıyor. Bir oyun oynarken Turbo moda alıyorum. Sol altta CPU 34 yazan yerdeki 3 çizgiye tıklayıp hem CPU GPU seçerseniz ekran kartınız ısınınca da hızlanır fanlar daha iyi verim alırsınız.

Teşekkürler hocam bu bilgi için. :) Evet Armoury Crate programı, kasadaki ASUS fanları en fazla 1354 RPM dönebiliyor. Çok ses yapmıyor doğru ama quiet modunda oyunda falan değilken 500 RPM'lerde çalışıyor bayağı sessiz. Ekran kartı ısınmasına göre nasıl ayarlayabilirim ki onu tam anlamadım. :) Bu arada Aİ suite önerir misin hocam? Armory crate'e oranla daha iyi midir?

Eğer fanların hızını ayarlamak istiyorsan anakarta bağlayacaksın. Fakat hızını ayarlamak istemiyor ve full performans çalışsın diyorsan Molex adaptörüyle PSU'ya bağlayabilirsin. Ama ben olsam anakarta bağlar ve olabildiğince sessiz çalışmasını sağlardım.

Evet bende o şekilde kullanmayı seviyorum. :)

Teşekkürler hocam bu bilgi için. :) Evet Armoury Crate programı, kasadaki ASUS fanları en fazla 1354 RPM dönebiliyor. Çok ses yapmıyor doğru ama quiet modunda oyunda falan değilken 500 RPM'lerde çalışıyor bayağı sessiz. Ekran kartı ısınmasına göre nasıl ayarlayabilirim ki onu tam anlamadım. :) Bu arada Aİ suite önerir misin hocam? Armory crate'e oranla daha iyi midir?

Evet bende o şekilde kullanmayı seviyorum. :)
Hocam hangi program daha iyi bilmiyorum ama arayüzleri benzer zaten. Ekran kartının ısınmasına göre ayarlamak için fotoğrafta işaretlediğim yerden kaynak seçiminde hem işlemci hem ekran kartı seçeceksiniz.

Birde hocam sağ üstteki otomatik ayarlama tuşuna bastınız mı daha önce? Onu bi kullanın daha sonra yine istediğiniz gibi ayar yaparsınız.

Dosya Ekleri

• Kasa fanları RPM~2.png
    Kasa fanları RPM~2.png
    410,8 KB · Görüntüleme: 25
Hocam hangi program daha iyi bilmiyorum ama arayüzleri benzer zaten. Ekran kartının ısınmasına göre ayarlamak için fotoğrafta işaretlediğim yerden kaynak seçiminde hem işlemci hem ekran kartı seçeceksiniz.

Bir de hocam sağ üstteki otomatik ayarlama tuşuna bastınız mı daha önce? Onu bir kullanın daha sonra yine istediğiniz gibi ayar yaparsınız.

O üstten ayarlama yaptım daha önce ama sıvı soğutmanın fanları quiet modda olmasına rağmen fan eğrisi öyle bir ayarlanmış ki 45 dereceden sonra sıvı soğutma fanları 2300 RPM ile çalışıyordu bende BIOS'tan ayarladım kendim. Bakalım şu an iyi gibi. Benim kasa GT 502 yandan 3 fan ile hava alıyor hocam. Alt kısma da Arctic fan sipariş verdim gelecek onlar faydası olur mu sence? Yan ve alttan havayı alıp üst ve arkadan egzoz şeklinde atmış olacak. :)

O üstten ayarlama yaptım daha önce ama sıvı soğutmanın fanları quiet modda olmasına rağmen fan eğrisi öyle bir ayarlanmış ki 45 dereceden sonra sıvı soğutma fanları 2300 RPM ile çalışıyordu bende BIOS'tan ayarladım kendim. Bakalım şu an iyi gibi. Benim kasa GT 502 yandan 3 fan ile hava alıyor hocam. Alt kısma da Arctic fan sipariş verdim gelecek onlar faydası olur mu sence? Yan ve alttan havayı alıp üst ve arkadan egzoz şeklinde atmış olacak. :)
Hayırlı olsun hocam. Ne kadar faydası olur fikrim yok. Ben önden 3 arkadan 1 egzoz düz mantık kullanıyorum.

Hayırlı olsun hocam. Ne kadar faydası olur fikrim yok. Ben önden 3 arkadan 1 egzoz düz mantık kullanıyorum.

Hocam selam bu AIDA64 üzerinde hangisi ekran kartı? Armoury Crate'de hot spot mu baz alınıyor? Olmazsa bunun için yeni konu açabilirim.

Dosya Ekleri

• GPU sıcaklığı.png
    GPU sıcaklığı.png
    538,2 KB · Görüntüleme: 19
  • Hangi GPU ekran kartı.png
    Hangi GPU ekran kartı.png
    12 KB · Görüntüleme: 25

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı