Kasa fanları RGB kontrolcüsü ile kontrol edilir mi?

batyouone01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba okuyan herkese iyi günler dilerim. Şöyle bir sorum olacak size. Kasamın fanlarını değiştirmek istiyorum. Çünkü RGB'lerini kontrol etmek istiyorum.
Anakartım ASUS B450 MK2'dir. Soran olursa diye yazayım dedim. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu fanları kontrol eden RGB kontrolcüler varmış. Bu kontrolcüyü aldığım zaman herhangi bir RGB'li fanı kontrol edebilecek miyim? Edemiyorsam yardımlarınıza ihtiyacım var.

Evet. RGB fanları kontrol etmenin 2 farklı yolu vardır. Ya dediğiniz gibi RGB kontrolcü alacaksınız ya da RGB kontrolcülü anakart alacaksanız. Maalesef ki sizin ana kartınız RGB kontrolcü dahili olarak yok. Eğer yakın zamanda anakart değiştirme fikriniz yoksa en ekonomik yol RGB kontrolcü. RGB kontrolcü ile tüm RGB parçaları yönetebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey RGB parça almak, Rainbow değil! Maalesef ki günümüzde bile çoğu kişi RGB diye Rainbow parça alabiliyor. RGB ile Rainbow farklı şeyler.

RGB ve ARGB farklı şeyler. İkisinin de kontrolcüleri farklıdır. ARGB fan alırsan eğer şu paylaştığım kontrolcü ile ışıkları kontrol edebilirsin:

RGB için de şu olaiblir:

Hocam biraz geç baktım kusuruma bakmayın. Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Konuyu kavramak amaçlı soruyorum şimdi bu attığım linkteki RGB fanı RGB kontrolcü ile kontrol edebiliyor muyum?
Şimdiden teşekkür ederim.

Şimdi araştırma yaptım hocam. RGB ile ARGB arasındaki farkı öğrendim.
@Mamistv1 sorumun kusuruna bakma hocam şimdi kavradım. O zaman ARGB fan alıp kontrolcü alırsam renkleri kontrol edebiliyorum.
Çok teşekkür ederim ikinize de.

Onunda linkini alırım hocam. Ekstra olarak klasik soruları sorayım. Yanında gelen kontrolcü bir problem yarattı mı? Fanlar çok sesli mi ve iyi soğutuyor mu?

Çok sorun olmuyor ama bilgisayarı acıp kapatınca ışık modları başa dönüyor ona göre alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…