Kasa fanlarındaki hava basıncı ne anlama geliyor?

noname92

Megapat
Kasa fanı alırken teknik özelliklerde eskiden sadece RPM yani fan devri varken zamanla PWM olup olmadığı, boyutu, desibel ses değerleri, ışıklandırması, hava akışı, hava basıncı gibi değerler belirtilmeye başlandı.
Ben enerji mühendisliği okudum. Isı transferleri, ısıtma soğutma gibi tüm dersleri gördüm fakat bu değerlerdeki mm H2O birimli hava basınç değerinin soğutmaya ya da ısı transferine ne etkisi olduğunu çözebilmiş değilim. Neden kasa fanlarında bu değerler belirtiliyor bilen var mı?

Çünkü hocam bazı kasalar yüksek gürültülü çalışıyor. Bazı modeller çok fan olmasına rağmen hava akışı iyi olmuyor. Ve hocam çoğu insanlar çok fan iyi soğutma sağlar anlayışına kapılır. Ve hocam donanım parçaları bazı modeller sıcak çalışıyor hocam görüşüm.

Yani basınç kasada ki hava akışını hızlandırması yada akışı sağlaması için mi demek istediniz?

Hava basıncı, radyatöre çarpıp geri dönen havayı yine radyatöre doğru ne kadar ittiğini gösterir. Kasa fanında önemli değil. Ne kadar hava akışı olduğunu değil. Hava akışı CFM ile ölçülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…