Kasa hava akışı nasıl olmalı?

SheriffGen

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Xigmatek Beast kasam var. Şu an 6tan fan takılı. 2 üstte 3 önde 1 egzoz fanı ama boşta işlemci 60 derece. Macunu değiştirdim ama hala daha böyle.

1628172240458.png

Evet stok kullanıyorum peki hava akışı için üste 2 fan olması normal mi çünkü pek bilgim yok.

Üstekiler sıcak havayı dışarıya atıyor öndekiler alıyor.

Fanların CFM değeri ile de alakalı, ben Corsair 4000D airflow kullanıyorum kasa olarak, sizdeki gibi 6 tane fan var bende de (3 ön, 2 üst, 1 arka), fanların hepsi SilverStone 120R ve 90 CFM değerleri var. Soğutucu olarak da Arctic e-Sports Duo kullanıyorum fakat onun da fanlarını 120R ile değiştirdim. Sonuç olarak işlemci boşta 30-40 derece arasında geziyor günün sıcaklığına bağlı olarak, yük altında ise en fazla 65 dereceyi gördüm. Fan hızını arttırsam muhtemelen daha serin olur fakat sesli oluyor bu sefer de.

Arkadaki fan nereye bakıyor? Alt kısımda fan yuvası var mı? Temizlik ve termal macun değişimi ne zaman yapıldı?
1 hafte önce yapıldı. Alt kısımda fan yuvası var orada da bir tane fan var.
Fanların CFM değeri ile de alakalı, ben Corsair 4000D airflow kullanıyorum kasa olarak, sizdeki gibi 6 tane fan var bende de (3 ön, 2 üst, 1 arka), fanların hepsi SilverStone 120R ve 90 CFM değerleri var. Soğutucu olarak da Arctic e-Sports Duo kullanıyorum fakat onun da fanlarını 120R ile değiştirdim. Sonuç olarak işlemci boşta 30-40 derece arasında geziyor günün sıcaklığına bağlı olarak, yük altında ise en fazla 65 dereceyi gördüm. Fan hızını arttırsam muhtemelen daha serin olur fakat sesli oluyor bu sefer de.
Maalesef o kadar bütçem yoktu kasadan gelen fan var ve xigmatek fan kiti elimde mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı