Kasa İçi Fan Düzeni Seçimi

muratakydn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 2 adet fan düzeni söyleyeceğim siz olsanız hangisini seçersiniz.

Kasa: NZXT H500i, üst tek fan 140MM, arka tek fan 120MM, Ön ızgara 2X140mm
İşlemci: Ryzen 3700x, Anakart: MSI X570 Ace, RAM: Corsair 2X8 3600MHZ

Baştan söyleyim fiyat konusu önemli değil çünkü sayacağım şeylerin hepsi elimde mevcut.

1. Düzen

2. Düzen

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kasayı bende kullanıyordum 1 hafta önce satıp Coolermaster H500M aldım. Ben ön tarafta Corsair H115i Platinum sıvı soğutucu kullanıyordum eksi yanlarını söyleyeyim. NZXT H500i ön tarafta sadece tek tarafta ızgara olması sebebi ile fanlar çok az hava çekebiliyor ve dolayısı ile işlemci biraz fazla ısınıyor. Ayrıca kasanın içine temiz hava girişi olmayacağı için (sıvı soğutucu önde olduğunda) ekran kartı yine fazla ısınıyor çünkü radyatörden gelen sıcak havayı çekiyor ekran kartı. Bu yüzden kasa içi hava sirkülasyonu iyi değil. Sizin yerinizde olsam sıvı soğutucu yerine Noctua kullanırdım. Ben kasayı değiştirdikten sonra ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarında 10 derece düşüş yaşadım. Ayrıca yeni kasada da sıvı soğutucuyu öne monte ettim üst kısma monte etsem ekran kartı daha da serin çalışabilirdi.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kasa seçimini kötü yapmışım açıkcası alırken bu kadar bilgim yoktu önü açık üç fanlı, üstü 2 fanlı bir model alırdım bilsem. Benim kafama da noctua'lı seçim daha çok yattı açıkcası belki farklı bir fikir gelir bilmediğim diye yazmak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…