Kasa içi fan önerisi

HyenaR34

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 64 GB(2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL32 DDR5
Ekran kartı
ASUS TUF Gaming RX 6900 XT 16 GB
Anakart
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800x3D
Merhaba,

Sistem bilgilerim şu şekildedir. Ayrıca düşündüğüm yeni parçaları da ekledim. Bu konuda kasa içi fan önerilerinizle ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

Anakart:
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming Wi-Fi
İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı:
ASUS TUF Gaming RX 6900 XT 16 GB.
Bellek:
G.Skill 64 GB(2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL32 DDR5.
Soğutma:
Fuma 2 (SCFM-2000) işlemci fanı (düşünülen değişiklik: MSI MAG CoreLiquid M360 ARGB 360 mm işlemci sıvı soğutucu)
Depolama:
SanDisk Ultra 3D 500GB NVMe M.2 SSD.
Samsung 860 EVO 500GB SSD.
WD blue cavier 1TB 7200RPM HDD.
Güç kaynağı:
Thermaltake Toughpower GF850W PSU.
Kasa:
Zalman N5 MF ATX mid Tower (düşünülen değişiklik: Lian Li PC-O11 dynamic XL ROG certified Silver O11DXL-A temperli cam USB 3.1 Type-C gümüş e-ATX Full)
Monitör:
Dell Alienware AW2723DF 27 inç 280Hz 1ms QHD IPS.
Giriş cihazları:
SteelSeries Nova 7 Wireless.
Logitech G213 Prodigy klavye.
Logitech G102 Lightsync mouse.

Düşündüğüm değişiklikler arasında kasa olarak Lian Li PC-O11 dynamic XL ROG certified Silver modeline geçmek ve soğutucu olarak MSI MAG CoreLiquid M360 ARGB 360 mm işlemci sıvı soğutucu'yu kullanmak bulunuyor.

Kasa içerisine fan önerilerinizi bekliyorum. Minimum 4 adet, maksimum 7 adet fan düşünüyorum. Görseldeki gibi üst kısımda sıvı soğutucu radyatörü yerleştireceğim. Kasa 120mm fan destekliyor.

Teşekkürler.

Kasa fiyatı: 6200-6500 TL.
Sıvı soğutucu fiyatı: 3950-4200 TL.
Fan fiyatı?

Toplam bütçe: 12.000TL

Kasa + sıvı soğutucu + fanlar için toplam bütçem 12bindir. Bu bütçe üstüne olabildiğince çıkmayı düşünmüyorum. Ancak önerilerinize açığım. Fanları zaman içerisinde adet adet olarak da alabilirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Artics P12 ile SilverStone Air blazer 120r ARGB arasında 100TL fark bulunmakta. Hava akımları arasındaki Fark'a değer mi? Ses, hava akımı ve kullanım ömrü gibi konuları da göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunabilir misiniz?

Başka marka model fan hiç kullanmadım dostum kesin bir şey söyleyemem. Ama SilverStone fan hızı daha yüksek ses konusunda ne kadar iyidir bilmiyorum. İstiyorsan ikisinden 1'er tane al beğenmediğini iade edersin.

Lian Li kasa alıyorsun düşünme git unifan SL'lere bas parayı derim.

Ha bence Akasa Viper ile donatılır ancak yanaşmazsınız.

Airblazer120r kullandım PF240 ile sessiz ama sesli.

Kasa olarak ROG sertidfikası falan diye para vermektense ben olsam düz O11 dynamic alır, sıvı soğutmayı galahad unifan 360 alıp fanları da unifan alır geçerim.

Lian Li kasa alıyorsun düşünme git unifan SL'lere bas parayı derim.

Ha bence Akasa Viper ile donatılır ancak yanaşmazsınız.

Airblazer120r kullandım PF240 ile sessiz ama sesli.

Kasa olarak ROG sertidfikası falan diye para vermektense ben olsam düz O11 dynamic alır, sıvı soğutmayı galahad unifan 360 alıp fanları da unifan alır geçerim.

Lian Li unifan SL'lerde çok pahalı usta, 3'lü sü 2700TL. Kasa + sıvı soğutma + fan bütçe = 12.000+ %10~15

Kasa olarak da ROG sertifikasından ziyade daha büyük ve geniş kasa yükseklik bakımından 5cm genişlik bakımından 3'er CM daha geniş bir kasa diye tercih ettim ve fiyat farkı olarak 100-200TL'lik bir fark mevcut.

Son düzenleme:
Lian Li unifan SL'lerde çok pahalı usta, 3'lü sü 2700TL. Kasa + sıvı soğutma + fan bütçe = 12.000+ %10~15

Bana sorarsan böyle bir şeye girişmek ne kadar mantıklı olur bence olmaz.

O11 dynamic alsan 4700₺, galahad 360 alsan 4400₺, etti sana 9100.

12K'den hesaplarsak 2900, 13.2K'den hesaplarsan 4100, 13.8K'den hesaplarsak 4700₺ kalıyor.

Görünüş diyorsan açıkçası uni fandan başkasına pek bakma derim. Tanesi 800 6 adedi 4800 ediyor. +%15'lif fiyatın ile alınabiliyor.

Corsair'in modelleri var güzel onlara da bakılabilir şu anda pek aklımda yok isimleri.

Görünüş önemli değil diyorsan arkadaşın attığı P12 alınabilir alternatif olarak Akasa Viper veya NZXT aer p tercih edilebilir. Aer p için farklı vidalar gerekiyor.

Airblazer 120r ise alınabilir güzel fan ancak 2 sene sıvı soğutma ile kullandıktan sonra bir daha kullanmamaya karar verdim. Herhangi bir motor sesi yok ancak hava uğultusu var ve bir süre sonra beni çok rahatsız etti.

Kasa olarak da ROG sertifikasından ziyade daha büyük ve geniş kasa yükseklik bakımından 5cm genişlik bakımından 3'er CM daha geniş bir kasa diye tercih ettim ve fiyat farkı olarak 100-200TL'lik bir fark mevcut.
Yani ne kadar geniş kasa o kadar zor kontrol edilebilen bir hava akışı...

Custom loop yapmayacaksanız bu kadar büyük kasaya ihtiyacınız pek olmaz. Kişisel zevktir diyebileceğim bir şey yok ancak O11 Dynamic ile arasında 1500₺ gibi farklar olduğu düşünülünce bence mantıklı kaçamıyor.

Türkiye için konuşuyorsak alabileceğin sessizlik odaklı en mantıklısı P12 olur ancak performansı da iyi olsun dersen Akasa Viper'i rahat rahat önerebilirim.

Kendi kasam Viper 140 ve daha düşük model olan Apache 120 kullanıyorum iki fan da oldukça sessiz ve oldukça iyi bir hava alıp atıyor.

Son düzenleme:
Egzoz fanı olarak;
Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik siparişini verdim test edeceğim. Geçici Olarak'da eski kasamda bulunan 4 fanı kullanacağım.

Egzoz fanı olarak;
Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik siparişini verdim test edeceğim. Geçici Olarak'da eski kasamda bulunan 4 fanı kullanacağım.

12cm yuva için 14cm fan maalesef uymadı. Kasa geniş yuvalar tutuyor ancak kasa genişliğinden dolayı PC kasasına sığmadı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp_Gorsel_2023-12-05_saat_22.png
    WhatsApp_Gorsel_2023-12-05_saat_22.png
    1 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı